6 причини, поради които seo е важен елемент от вашия бизнес

Защо вашето seo е важен елемент?

Защо вашето seo е важен елемент? Google терминът „SEO е мъртъв“.  Ще получите няколко милиона връзки, включително тази статия. Но всъщност оптимизацията за търсачки е по-жива от всички живи същества.

 Концепцията за SEO обаче се промени: собствениците на уебсайтове и мениджърите трябва да го възприемат не само като маркетингов ход, но и като стратегия за брандиране.

Защо вашето seo е важен елемент?
Защо вашето seo е важен елемент?

Все повече предприемачи осъзнават ефективността на оптимизацията на търсачките и обосновката за инвестиране в SEO, включително оптимизация на уебсайтове. Вие плащате, за да направите уебсайта на търсачката си приятелски. Но трябва да вземете предвид факта, че Google и други търсачки редовно подобряват своите алгоритми.

И така, ето някои от най-важните причини, поради които SEO е от значение за вашия бизнес днес.

Ето 6 причини, поради които SEO е ценна стратегия за вашия бизнес:

1. SEO е важен елемент и все още работи

Методите, които се използват за подобряване на класирането на сайта при издаването, все още работят.
Този факт се потвърждава от много изследвания в областта на оптимизацията. SEO ще работи ефективно, ако се фокусирате върху оптимизирането на потребителското изживяване по време на оптимизацията на търсачките. 

Резултатите няма да бъдат видими веднага, но в крайна сметка вашият сайт ще бъде по-добре класиран в търсенето и ще получите органичен трафик.

2. SEO е тук, за да остане

Предвид работата и тенденциите в развитието на търсачките е малко вероятно SEO да спре да работи в близко бъдеще. До известна степен дори търсенето на аудио или видео съдържание се влияе от ключови думи, както и при търсене на текстова информация. Това гарантира, че SEO техниките са ефективни независимо от периода им на съществуване.

3. Оптимизацията за търсачки е рентабилна

В сравнение с цената на други маркетингови методи, например промоция в социални медии, PPC или маркетинг по имейл, SEO се изплаща добре – инвестирането в него е изгодно. Въпреки факта, че методът на PPC може да донесе повече печалба и присъствието в социалните медии да увеличи имиджа на компанията, органичното SEO остава основата за успешното ви промотиране в търсачките.

Оптимизацията за търсачки улавя значителен пазарен дял

Проучванията показват, че повече от 80% от клиентите четат отзиви за даден продукт или услуга преди да купят. И броят на такива клиенти само ще расте. В близко бъдеще по-голямата част ще търси стоки и услуги чрез интернет. Ето защо, ако искате потребителите да намерят вашия сайт, трябва да се погрижите за неговата оптимизация на търсачките. В противен случай те ще отидат в сайтовете на конкуренти, които са използвали SEO.

4. Оптимизацията за мобилни устройства ще повиши ефективността на SEO

Все по-често потребителите имат достъп до Интернет от мобилни устройства: смартфони, таблети, лаптопи и др. Ето защо тези собственици на сайтове, които искат техните сайтове да се движат добре в резултатите от търсенето, трябва да ги адаптирате към мобилни устройства .

5. Онлайн репутацията на вашия бизнес е важна.

Google непрекъснато променя начина, по който гледаме сайтове. Някои SEO фактори, които не са съществували преди няколко години, например индикатори за социални медии, сега са приоритет по отношение на въздействието върху класирането в търсенето.

Лошото и остаряло съдържание на сайта може да навреди на репутацията на сайта, тъй като това е един от основните фактори, които влияят на класирането на страниците в търсачките.

6. Регионалното SEO става все по-уместно.

Има разлики в потенциалния трафик към сайта, ако говорим за общи ключови думи, например „пластмасови прозорци“ и регионални „пластмасови прозорци в София“.

Според Джо Кели, специалист по SEO във Ванкувър, „уместността е всичко за търсачките“.
Все повече и повече клиенти използват локално търсене в Интернет, като посочват града, когато избират стоки и услуги. Следователно, рентабилността на регионалния и гео трафик е по-висока от всякога. И по-нататък само ще расте.

Последвайте ни във Фейсбук

Подобни статии