Google пусна нова версия на Googlebot

Google се обновява постоянно

Google пусна нова версия на Googlebot. Разработчиците на Google обявиха старта на обновения Googlebot, който вече ще работи в най-новата версия на Chromium.

Google пусна нова версия на Googlebot
Google пусна нова версия на Googlebot

Това ще позволи на търсачката да обработва повече съдържание на сайта, което уеб паякът не би могъл да види преди, ако собствениците на ресурси не са използвали транслипинг (код „преводач“) или полифил (кодове, които позволяват внедряване на неподдържана функционалност).

Googlebot

Googlebot е робот за търсене в Google, използван за обхождане и индексиране на интернет ресурси. Необходимо е качествено съдържание

Освен това роботът за търсене разполага с повече от 1000 нови функции. Те също включват ES6, IntersectionObserver за мързеливо зареждане и API на Web Components v1.

Google обаче отбеляза, че той все още има определени ограничения. Затова собствениците на ресурси бяха помолени да проверят инструмент за премахване на проблеми със JS сайтовете и да гледат серия видеоклипове с помощта на JavaScript SEO.

Сега модерният рендер за Googlebot работи на Chrome 69 и по-нови версии, разширявайки възможностите на търсачката и решавайки проблема с индексирането на материали за собствениците на сайтове.

Подобни статии