Изработка на сайт София

Здравейте, приветсваме Ви за добре дошли! Попаднали сте на правилното място! Имате нужда от изработка на сайт София, ние сме на разположение за консултация и оферта специално за вас. Всеки сайт се нуждае от специално зададено задание и параметри, за да можем да определим точната цена за изработка на сайт в София.

Телефон за безплатна консултация: 0899 85 75 00

Доверете се на професионалисите и се свържете се нас! Наш консултант ще определи време за среща онлайн или по телефона за консултация, на която ще можете да зададете всичките Ви нужни въпроси. Ние сме добър екип от специалисти , с опит в изграждането на уеб сайтове с WordPress. Вижте повече за работата ни и в Пловдив в статията за изработка на уеб сайт в Пловдив !

Изработка на сайт в София цена

Цената на изработка на сайт зависи от нуждите на клиенти, функционалностите, сроковете за изпълнение и всички други неща които могат да възникнат покрай създаването на заданието за изработка на сайта Ви.

Изработката на фирмен сайт, бизнес визитка и въобще онлайн присъствието Ви е свързано с няколко различни стъпки.

 1. Хостинг и домейн
 2. Снимки и текстове
 3. Дизайн на сайта и неговата функционалст
 4. Цветова гама, лого, слоган и т.н.
 5. Връзки, работно време, общи условия и т.н.
 6. Поддръжка
 7. Оптимизиране спрямо търсачките накто google.

Етапи на създаване на сайт в София– зони на отговорност на клиента и изпълнителя

За да поръчате уебсайт през 2022 г., не е необходимо да разбирате нюансите на уеб разработката и да можете да изготвяте технически спецификации. Ръководителят на проекта отговаря за взаимното разбирателство между клиента и екипа на изпълнителя на всички етапи и именно той, след като обсъди детайлите, ще изготви работен план и други документи.

Самотен специалист през 2022 г., ако успее да създаде сложен корпоративен ресурс, процесът ще се разтегне за дълго време. За бизнеса е непростим лукс да удължи времето за стартиране на уебсайт, това почти винаги води до финансови загуби и загуба на печалба.

Изработка на сайт София
Изработка на сайт София

Иразработка на уебсайт
Съответно, поръчката за създаване на уебсайт в дигитална агенция е по-добър вариант за една компания от наемането на фрийлансъри за всяка отделна задача за разработка. Изборът на агенция ще спести време, пари и нерви (което е важно).

Нека да разберем от какви етапи се състои процесът на разработване на търговски сайт и кой за какво отговаря.

Прототипът е представяне на сайта, от което става ясно как и как ще изглежда, ще се използва и работи. Обикновено за разработването на прототипа отговаря дизайнерът, който се ръководи от събраните от маркетолога и анализатора данни за целевата аудитория на проекта.

Дизайнът не се ражда от нищото, през 2022 г. принципите на UX/UI са на преден план при проектирането на структура и дизайн . Ако ги пренебрегнете, тогава няма да е лесно да постигнете комерсиалната ефективност на сайта.
Прототипът на сайта трябва да се координира много внимателно, всичко, което не е взето предвид по време на прототипа, най-вероятно няма да се появи на готовия сайт.

Копирайтинг и подготовка на съдържание на уеб сайт в София


Копирайтингът е изготвянето на маркетингово съдържание, което се създава с цел да заинтересува посетителите на сайта да станат клиенти на компанията. Подобно на прототип за дизайн на уебсайтове, копирайтингът не се пише във вакуум.

За да могат текстове и друго съдържание в сайта да работят за продажби, копирайтърът трябва да може да представи информация за компанията и нейните оферти по такъв начин, че да предизвика интерес и доверие у целевата аудитория.

Само да взимате текстове от интернет и да коригирате за себе си е лоша идея. Много по-ефективно по отношение на маркетинга ще бъде съдържанието, което е част от цялостната дигитален маркетинг стратегия на компанията.

Създаване на дизайн на уебсайт


Изработването на дизайн на уебсайт е възможно само след оформяне на структурата, одобрение на прототипа, готови за публикуване текстове и друго съдържание.

Дизайнът на сайта трябва да бъде не само атрактивен , но и удобен, разбираем и познат на целевата аудитория.

Любопитна статистика
Отнема до 10 секунди, за да може потребител на сайта да реши дали да остане на този сайт или да отиде да търси информация/продукт на друг.

Ето защо е толкова важно буквално на пръв поглед на страницата да се чете:

 • Какъв е този сайт
 • Какво предлага
 • Как да се възползвате от офертата
 • И най-важното е, че всичко по-горе трябва да е достъпно преди всичко на екрана на мобилния телефон.

Принципът на мобилното първо е важен , тъй като от няколко години обемът на мобилния трафик значително надвишава трафика от настолни компютри.

Около 40% от потребителите все още посещават уеб страници от компютри и лаптопи, което автоматично означава разпространението на мобилните телефони като основен инструмент за сърфиране в мрежата.

Принципът на мобилното първо предполага, че интерфейсът на страниците е направен възможно най-близо до мобилния, това е едновременно по-познато и по-функционално, като се има предвид тенденцията към сърфиране в интернет на смартфони и таблети.

HTML оформление


Дизайнът на уебсайт е графичен файл, картина, която трябва да бъде изложена, преобразувана в HTML код, стилизирана и анимирана. Това прави фронтенд разработчик. В негова отговорност е да внедрява бутони, плъзгачи, формуляри, изскачащи прозорци, информационни съобщения и други неща, които потребителят ще вижда на сайта.

Важно е в крайна сметка сайтът да е интуитивен за потребителя. Какво означава „интуитивен“? Това означава, че разполагането на бутони, слайдове, секции се извършва по такъв начин, че потребителят да прави възможно най-малко движения по сайта, за да получи необходимата информация. Същото важи и за поръчка на всякакви стоки: колкото по-опростен е процесът на поръчка, толкова по-вероятно е поръчката да бъде направена и клиентът отново да се върне на вашия сайт.

Интеграция с CMS
Проектираният сайт все още не може да се нарече готов, за пълноценна работа и администриране е необходимо да свържете интерфейса с функционална рамка, която най-често се играе от CMS – системи за управление на съдържанието.

Изработка на сайт София

Оригиналната версия на CMS ви позволява да стартирате сайта без допълнителни модификации, но само ако няма специални изисквания към него. В случай на корпоративен ресурс такава липса на нужда от „усъвършенстване“ е изключително рядка, следователно при разработването на сайт за бизнес често е невъзможно да се направи без етапа на инсталиране на плъгини, външни интеграции, настройки на администраторския панел , създаване на потребителски акаунти и други неща.

Тестване
Преди сайтът да е готов да стане представителство на компанията в Интернет, той преминава през няколко етапа на тестване. Като част от тестването се проверява за пълно съответствие с техническото задание, защото буквално един неправилно функциониращ или липсващ бутон може да доведе до загуба на стотици потенциални клиенти.

Прехвърляне към основния хостинг
Когато всичко е готово и тествано, сайтът се прехвърля към основния хостинг, домейнът се обвързва с него и се стартира. Но работата по него не свършва дотук. Уебсайт през 2021 г. не може просто да бъде направен и поставен в мрежата, върху него трябва непрекъснато да се работи: оптимизиране, привличане на трафик с помощта на SEO и други инструменти за промоция , популяризиране в търсачките, поддържане, събиране на анализи и работа с него.

Тенденции в уеб дизайна 2022: Как дизайнът на страницата влияе върху репутацията и продажбите


Дизайнът е важен етап от работата на сайта. Днес, когато потребителите са разглезени от удобни и стилно проектирани интерфейси, пренебрегването на важността на структурата и външния вид на страниците е изпълнено със загуби на репутация и загуба на печалба. Хората ще стигнат до сайта, например от търсене, ще видят непривлекателна страница, ще напуснат – не най-добрият вариант за бизнес.

Тенденцията е лаконичен дизайн, прост и ясен, изграден около конкретна цел. Просто казано, всяка страница от сайта трябва да бъде от особена полза за тези, които могат да стигнат до нея. Например, контактите ще ви помогнат да се свържете с представител на компанията, каталогът ще ви помогне да се запознаете с асортимента, галерия от произведения ще ви помогне да видите случаи, прегледите ще ви помогнат да формирате идея въз основа на мненията на клиентите.

В същото време дизайнът на страниците на сайта трябва да бъде такъв, че да не пречи на четенето на рецензии и прелистването на снимки в галерията, но да помага да се ориентирате къде да щракнете, за да навигирате между страниците, да пишете на мениджъра или да направите поръчка .

Дизайнът на уебсайтове през 2020-те години е изграден от мобилната версия, тази тенденция се нарича мобилно първо. Причината за такова внимание към мобилната версия е, че хората влизат по-често онлайн от мобилни устройства и изучават страниците по-внимателно, отколкото от компютър.

Мобилна версия на сайт в София


Най-често хората използват смартфон с една ръка, така че е важно да е удобно да натискате бутоните и да прелиствате страниците в областта, до която стига палецът.
При формирането на структурата на страниците в мобилната версия на сайта удобството е на първо място. За да направи това, дизайнер, който разбира тънкостите на UI/UX дизайна, разчита на познаване на навиците на потребителите и как и при какви условия те ще използват сайта.

Гласовият интерфейс също е част от дизайна. Възможността да контролирате гласа си през 2022 г. е също толкова важна, колкото и мобилната версия.
Ако искате вашите гласови асистенти да предоставят съдържание от вашия сайт в отговор на потребителски заявки, трябва правилно да адаптирате всяка страница към това. В допълнение, тази адаптация позволява на хората с увреждания също да използват сайта и да станат клиенти на вашата компания.

Модерни икони, шрифтове , бутони, форми – всичко това са градивните елементи, от които се изгражда цялостното впечатление за сайта, неговата актуалност и сериозността на компанията.

По правило редизайн на уебсайт се извършва на всеки 3-4 години, за да се модернизира онлайн представителството на даден бизнес. В дизайна е важно да се постигне баланс между сходството с всички и индивидуалността, само там сайтът ще бъде както удобен поради интуитивното подреждане на контролите, така и запомнящ се.

Какви възможности трябва да се имат предвид при разработването на уебсайт през 2022 г

Модерният уебсайт е задължително интерактивен и полезен за потребителя.

При високо ниво на конкуренция, което съществува днес в почти всички индустрии в b2b и b2c сегментите, само да разкажете за себе си и да дадете контакти за комуникация не е достатъчно за дълго време.
Трябва да говорите за себе си, да споделяте съвети, да давате обратна връзка, да общувате с публиката, да отговаряте на информационни поводи, да показвате продукта, да говорите за услугите и да правите много други неща, които са възможни чрез вашия собствен уебсайт. И най-важното, цялото съдържание трябва да бъде представено по начин, който ще бъде удобен за човека, за когото е създадено.

Това е отчасти чрез дизайн, отчасти чрез функционалност.

Изработка на уебсайт в София

Подобни статии