навигация на сайта

Други полезни SEO техники

Навигация на уебсайтовете и полезни SEO техники

Структурата на вашия уебсайт е ключов фактор както за търсачките, така и за посетителите. Улеснява посетителите да намерят това, от което се нуждаят, и предлага на търсачките никакви проблеми при разбирането на съдържанието. Като уеб разработчик (или собственик на уебсайт, който има знания в уеб разработката), смятате, че е лесно. Това може да е вярно, но след това отново, това изисква много процеси за осъществяване. В настоящата статия споделяме полезни SEO техники, за оптимизация на вашият сайт, съдържание и маркентинг.

полезни SEO техники
Полезни SEO техники

1.Поставете себе си в обувките на посетителите си

Като посетител на сайта как искате да намерите необходимата информация? Искате ли да видите много страници всяка с конкретно съдържание или предпочитате да се придвижвате само до няколко страници, но с пълна информация? Разбира се, по-скоро ще изберете първия вариант.

Виждате, че лекотата на навигацията на уебсайта не се състои в ограничаване на броя на уеб страниците. За тях е важна организацията на съдържанието. Това важи същото и за търсачките. Те обхождат и индексират уеб страницата, която се фокусира върху една тема, защото те могат лесно да четат и разбират съдържанието.

2.Използвайте призив за действие

Кратка фраза, призив за действие е преди всичко ваш подход да подтикнете посетителите си да действат незабавно върху съобщението си за продажби. Това е и вашият начин да ги информирате на коя страница да отидете, след като прочетете конкретно съдържание. Например те са в страницата „За нас“, където позиционирате потребителския си профил.

В края на страницата използвайте това като ваш призив за действие: „Отидете тук за повече информация за нашите продукти“, която при щракване ще ги доведе до страницата „Продукти“. С това им улеснявате преминаването от една страница на друга.

За да стане призивът ви към действие да стане удобен за търсачката, поставете ключовата дума или фраза за ключови думи след това като „За услуга за ремонт на дома, щракнете тук, за да получите най-ниската оферта“.

3.Помислете за текстовите връзки на долния footer

За да е безпроблемно хората да обикалят целия ви уебсайт, поставяте навигационна лента под заглавката си или от едната страна. Въпреки това, вие сте ограничени с думи, защото не можете да поставите няколко от тях в лентата. Поради тази причина обмислете да използвате текстови връзки в долния footer.

Това ще ви позволи да използвате ключови думи, което ви дава още една възможност да поканите роботите да посетят и индексират вашия сайт. Това също ще ви позволи да показвате други уеб страници, които често са пренебрегвани, защото са под структурата на вътрешна лента за навигация. Отново посетителите могат да преминават от една страница на друга, без да е необходимо да правят няколко кликвания.

4.Назовете вашите връзки по подходящ начин

Светът на Интернет има общи етикети за връзки. Ако се нуждаете от лекота на навигация на вашите посетители и търсачки, посочете ги съответно. Някои от тях са Свържете се с нас, за нас и често задавани въпроси. Използвайки този подход, ще бъде лесно за вас да създадете правилно структуриран уебсайт.

5.Използвайте Sitemap на Google

Ако искате търсачките да индексират вашия уебсайт по подходящ начин, използвайте Google XML Sitemap. Той поддържа всички генерирани уеб страници. В случай, че направите актуализация в уебсайта си, тя незабавно ще уведоми всички търсачки за това. Сега е по-лесно да се работи от ваша страна, чрез полезени SEO техники.

6.Планирайте няколко стъпки напред

Планирането на навигация е важна част за постигане на най-добрите възможни резултати. Уверете се, че всяка стъпка се отчита. Започнете от самото начало. При уеб дизайна и навигацията по менюто е важно да разберете каква ключова информация предоставя уебсайтът, като същевременно обмисляте йерархията на информацията.

Няма правилно и грешно, когато създавате карта на сайта. Какъвто и формат да ви е удобен да използвате, ще бъде просто добре за вашия уебсайт

7.Създайте надеждна функция за търсене

Уебсайтът не е пълен без добре оптимизирана функция за търсене. Повечето уебсайтове са пълни с статии и страници, които са болка да се движите ръчно. Колкото и добре да проектирате оформлението, намирането на правилната страница няма да е въпрос на превъртане достатъчно далеч.

Това е особено вярно, когато става дума за съдържание като блогове. Броят на статиите ще бъде твърде голям, за да бъде просто разделен по категория или страница.

Полезни SEO техники

Въвеждането на поле за търсене във вашата навигационна лента винаги ще бъде от полза за уебсайта. За да използвате добре полето за търсене, имате нужда от правилна функционалност за търсене. Функционалността за търсене на уебсайт трябва да бъде солидна и трябва да връща полезни и изчерпателни резултати, когато въвеждате термин.

Функции като търсене с предсказание и прогнозиране са важни за по-конкретни уебсайтове, където потребителите нямат технически познания, необходими за въвеждане на правилните думи.

8.Добавете визуални сигнали

Падащите менюта са важна част от навигационните ленти. За съжаление те може да не са най-приятният визуално елемент на уебсайт. За да компенсирате това, можете да добавите някои визуални сигнали, които улесняват навигацията през падащото меню. Започнете с добавяне на стрелка към самото меню, която сочи към къде ще се премести менюто, ако щракнете върху него.

Дизайнът на вашия уеб сайт трябва да направи навигационната лента фокусът на страницата. Всички елементи, които отвличат вниманието от него, трябва да бъдат премахнати или променени по начин, който позволява на навигационната лента да се откроява,

9.Бъдете ясни и кратки

Когато се фокусирате върху навигацията в уебсайта, не е подходящият момент да демонстрирате хитрост и артистична изява. Уверете се, че показалците ви са възможно най-очевидни и кратки. Описателните текстове на навигационните ленти изобщо не трябва да са двусмислени. Ако дадена връзка води до контакт, тя трябва да бъде точно посочена като връзка за връзка.

Връзките на вашата навигационна лента също трябва да бъдат възможно най-точни. Ако неясните и всеобхватни няма да помогнат на потребителите да намерят това, което търсят

10.Изберете поръчката с намерение

Има определени психологически трикове, които можете да използвате за връзки в навигационната лента. Хората са склонни да помнят само първите и последните заглавия. Използвайте това в своя полза. Първата и последната връзки трябва да водят до най-важните части на уебсайта, докато другите трябва да водят до спомагателни части.

Препоръчва се да поставите информация за контакт като последна връзка, докато първата връзка може да бъде свързана с продукти.

Подреждането на навигацията на вашия уебсайт според предпочитанията на вашите посетители и най-вече според търсачките ще ви предложи предимства. Това ще ви помогне да оптимизирате целия си уебсайт. Тогава ще бъде лесно за паяците на търсачките да проникнат във вашия уебсайт и да намерят свързана информация.

Впоследствие използването на добри и полезни SEO техники, най-вероятно ще доведат до увеличаване на трафика ви. И кой знае дали няма да дойде след това и печалбата?

Подобни статии