Цена и цена за създаване на уебсайт

Имате нужда от индивидуално решение или от шаблон за избработка на уеб сайт, в тази статия ще разберете как се изчисляват реалните цени за уеб сайт, какво включва и какво получавате.

Вашият бизнес е индивидуален, така че цена за създаване на уебсайт, се изчислява на лична основа въз основа на редица различни критерии. Какви са основните цени за уеб сайт?

Цената за създаване на уебсайт зависи от голям брой параметри и условия. Предварително уеб студиото е в състояние да посочи минималната цена, която се променя и се настройва в зависимост от сложността на уеб ресурса и други фактори.

Всички сайтове са разделени на групи, всеки от които има ценова ориентация. За да се разбере коя група ще бъде печеливша опция за бизнеса на клиента, е необходимо да се проведе маркетингов анализ на бизнеса, който включва одит на конкурентите, пазара, изключителността на бизнеса и др.

Цената за създаване на сайт зависи от целта му

Цената на сайтовете зависи от целта, която им е поставена. Ако сте начинаещ в интернет бизнеса и целта ви е да информирате потенциалните клиенти за съществуването на компанията, тогава започнете с уеб визитка , която е много по-евтина от корпоративния уебсайт – ресурс за големи и утвърдени фирми.

Цени за уеб сайт
Цени за уеб сайт

Ако целта на ресурса е да продава стоки и услуги в голям асортимент, имате нужда от сложна и гъвкава функционалност, която може да взаимодейства правилно с потребителя. Цената на създаването зависи от броя на модулите, сложността на дизайна и функционалността.

Фактори, от които зависи цената на разработването на уебсайта

Няма ясни цени за етапите на създаване на уебсайт , можем да говорим само за диапазона на цените за различните видове проекти. Определят се обаче фактори, които пряко влияят върху разработването на уеб страница:

  • Степента на подготвеност на клиентите на студиото (има ли идея, представяне на дизайн и функционалност, подробни задания и желание да участват в създаването и обсъждането на проекта);
  • Сложност на дизайна – броят на отделно нарисувани страници и логически блокове, броя на колажите и създаването на графика от нулата;
  • Наличие на допълнителни модули (страница за дискусии, емисия новини, езиков панел, блог и т.н.);
  • Сложност на функционалността (внедряване на платежни системи, взаимодействие между потребители, лични акаунти и т.н.);

Нивото на организация и взискателността на клиента.

Цената за създаване на уеб сайт до ключ ще се увеличи, като поръчате допълнителни услуги, които влияят върху качеството на уебсайта, разпознаваемостта на компанията и нейните печалби. Основните препоръчителни услуги включват промоция (промоция) и поддръжка на ресурси .

Създаването му е безполезно без популяризиране на проекта. Набор от мерки, насочени към промоция, привеждат уеб ресурса в ТОП на заявките за търсене, което увеличава притока на нови клиенти и рентабилността на бизнеса. 

Популяризирането на уебсайтове се извършва в рамките на 2-3 месеца, цената на услугата зависи от метода на рекламната кампания, може да бъде контекстуална реклама, SEO промоция, промоция в социалните мрежи и др. Планът на PR кампаниите се разработва за сайта индивидуално, което определя общите разходи за неговото производство.

Цени за уеб сайт

Мащабът на рекламната кампания влияе върху цената на сайта. Популяризирането на ресурс в цяла България ще струва повече, отколкото на местно ниво, в конкретен град или регион. Темата на сайта определя нивото на конкурентната среда .

 Ако сайтът предлага високо конкурентни продукти или услуги, които се продават от десетки конкурентни компании, тогава разходите за промоция ще бъдат по-високи. Продажбата на домакински и цифрови уреди, пластмасови прозорци, козметика, автомобили, застраховки, банкови и туристически услуги са теми, които правят цената на популяризирането и превръщането на уебсайт в лидер значим. 

В този случай контекстуалната реклама ще струва повече бюджет, но само за кратък период от време.

SEO оптимизация

Честотата на ключовите думи също влияе върху цената. Оптимизирането на ресурс за генерирани заявки с различна честота на възникване има своите плюсове и минуси. Нискочестотните заявки изискват по-интензивна промоция, следователно работата на група служители ще бъде по-скъпа, но подобна SEO-оптимизация постига точно целта – потенциален купувач с вероятност 9 от 10 ще види офертата на уебсайта точно както той очакваше.

Поддръжката на уеб ресурси поема отделна част от разходите на клиентите  и е отговорна за качеството на функционирането на страницата. С негова помощ ресурсът съдържа актуална информация, снимки и видеоклипове, новини, статии в блогове и форуми, което влияе положително на имиджа на компанията. 

Техническата поддръжка осигурява стабилността и функционирането на проекта, защита срещу хакване и бързо отстраняване на проблеми.

Клиента избира от базови цени за уеб сайт

Клиентът избира самостоятелно допълнителни услуги, тъй като само той може да вземе решение за рентабилността на ресурса след доставката му. Цената на сайта зависи от това.

Един конкурентен уебсайт не е евтин. Печалбата на сайта зависи от коректността и професионализма на идеологиите, присъщи на създаването на проекта. Качество, грамотност, знания и съответствие с изискванията на уеб технологиите и търсачките са ценовите връзки, от които се формира цената на проекта и цени за уеб сайт. Колкото повече компания инвестира в създаването на уебсайт, толкова по-висока е възвръщаемостта му в бъдеще.

Свързвайки се с нас 0899 85 75 00, вие получавате професионално качество за производството на луксозен дизайн, програмиране, оптимизация, копирайтинг, промоция и брандиране. След като инвестирате веднъж в професионален уебсайт, ще можете да се изплатите за 3-6 месеца, като реализирате добра печалба от ресурса.