WordPress – доказано от милиони потребители на CMS с доказана производителност. Надеждността и полезността на системата не е под въпрос. Можете да направите почти всеки сайт благодарение на богат набор от всякакви плъгини, повечето от които също са безплатни, като самия CMS.

Не е изненадващо, че над 15 години двигателят събра огромна армия от фенове по целия свят и заслужено зае първото място по популярност . Създаването на магазини в WordPress заедно с други видове сайтове е изключително популярна тема.

Най-добрият CMS, който започва да продава продукти в Интернет. Изисква се поне поне малко умение в работата с него.

Електронен магазин

Днес има няколко десетки приставки за електронна търговия. Много плъгини също се разширяват с помощта на специални модули. Като се има предвид, че самият WordPress е безплатен, тогава повечето разширения към него също са безплатни или имат символична цена, рядко надхвърляща 100 долара.

Друго предимство на създаването на онлайн магазин на wordpress е голям брой шаблони и теми за дизайн, които могат да се използват за вашите собствени цели. За сложните има платени шаблони, които струват от 65 до 2500 долара.

Всички разширения се отличават с функционалността и възможностите си. Основният недостатък на повечето WordPress плъгини на онлайн магазина е насочеността им към европейския и американския пазар, поради което има проблеми с платежните системи и услугите за доставка. Най-популярната за използване е WP електронна търговия.

И така, предимствата, които тази приставка има пред съществуващите аналози:

  • лесна инсталация;
  • удобен и прост администраторски панел;
  • бързо добавяне и редактиране на продукти;
  • вградена система за счетоводство;
  • възможността за предоставяне на талони за отстъпки или безплатна доставка;
  • удобен контрол на счетоводните и стоковите баланси;
  • осигурен е калкулатор за доставка;
  • широки настройки на онлайн магазина (функции за плащане и доставка, валута, електронни бюлетини и др.);
  • чести актуализации, които подобряват функционалността;
  • широки възможности за инсталиране на безплатни и платени добавки.

Подобряване на онлайн магазина

Поздравления, сега знаете как да направите онлайн магазин на WordPress. Но това не е достатъчно, за да генерира значителна печалба. За да работи вашия онлайн магазин в най-голяма степен, все още трябва да го надстроите, да го надстроите със съвременни модули, да свържете различни плъгини, които увеличават конверсията и т.н.

Как да го направя?

Сега темата за създаването на онлайн магазини набира космическа скорост, така че със сигурност вашите приятели и колеги няма да останат безразлични към нея. Може би дори скоро някои от тях ще ви предложат да организирате съвместен бизнес.