Създаване на уеб сайт в Перник

Изцяло онлайн при създаване на уеб сайт в Перник

Доверете се на професионалистите с опит при създаване на уеб сайт в Перник! Опитваме се да за задоволим нуждите на всеки клиент!

Ние постоянно наблюдаваме нови трикове за уеб дизайн, за да останем актуални и да предоставяме на нашите клиенти най-модерните решения. Нека да разгледаме какво ще бъде особено важно при дизайна на уебсайтове през 2020/2021 г.

Създаване на уеб сайт в Перник
Създаване на уеб сайт в Перник

Избягване на симетрията при създаване на уеб сайт в Перник

Повечето съвременни уебсайтове са проектирани според така наречената мрежа. Това е дългогодишен начин за организиране на визуалното пространство, който помага да се подредят всички елементи на сайта симетрично и хармонично. В уеб дизайна мрежата доскоро се използваше от почти всички.

Този метод със сигурност не е лош – сайтовете, разположени в мрежа, се оказват добре организирани и интуитивни. Въпреки това, през 2020 г., търсейки начини да се откроят от конкуренцията и да изразят своята уникалност, някои дизайнери започнаха да се отклоняват от тази техника и умишлено да направят визуалната структура на страниците асиметрична.

Асиметричният уеб дизайн при създаване на уеб сайт в Перник

Всъщност асиметричният уеб дизайн се запомня за дълго време, изглежда оригинален и определено привлича вниманието. Но тук има един нюанс, който се отнася до ограниченията при използването на този метод. Въпросът е, че асиметричната структура не е подходяща за всички видове сайтове.

Показва се добре на лични уебсайтове, блогове, целеви страници за конкретни промоции, на основните страници и на страниците „About“. Където няма толкова много текст и изображения и където има ограничена функционалност (например само един бутон или формуляр). На такива страници асиметричните визуализации са оправдани и напълно разкриват техния потенциал.

Кога не е от голяма полза асиметрията на сайта? Създаване на уеб сайт в Перник

В онлайн магазините и корпоративните сайтове обаче асиметрията може да бъде вредна. Факт е, че когато порталът има голям брой страници и елементи на една страница, когато има сложна функционалност (например процеса на плащане), асиметрията вече не предизвиква интерес, а обърква и пречи на възприемането на съдържанието.

Затова през 2020 г. ви съветваме да използвате асиметрия в уеб дизайна само в лични уебсайтове и целеви страници, когато целта е да заинтересувате посетителя и да спечелите вниманието му.

Поглед към мобилната версия, все повече!

Друга тенденция в уеб дизайна през 2020 г. е приоритетът на мобилната версия. Да, мобилната посока се развива активно през последните години, но едва през 2019-2020 г. тя започва да доминира над версията за настолни компютри. Ако по-рано първо разработихме дизайн за компютър и лаптоп и едва след това го адаптирахме за смартфони и таблети, сега ситуацията се променя. Тенденцията е, че в някои случай има сайтове с над 85% посещения през телефони

SEO оптимизация на уеб сайт в Перник

  • мобилна версия

В някои случаи (в зависимост от сферата на дейност на компанията, за която се създава сайтът), дизайнът се разработва незабавно с акцент върху мобилната версия, тъй като повечето от клиентите дори не използват настолната версия. Тази тенденция ще нарасне през 2020 г., тъй като преобладаването на мобилния трафик продължава да расте.

Вероятно скоро много сайтове първоначално ще бъдат създадени в мобилна версия и едва тогава уеб дизайнерите ще се запитат дали си струва да ги адаптират за големи екрани.

По-тъмни цветове на сайта

Що се отнася до цветовете в уеб дизайна, вече е трудно да се открои една конкретна тенденция. Цветовете се използват по различен начин и е невъзможно да се каже, че някой е на мода. Има обаче едно изключение: тъмните цветове на ръба на черното.

Тъмни цветове

Популярността им се дължи дори не на красотата и стила (въпреки че всичко това също има значение), а на обичайната икономичност. Тъмните цветове спестяват енергия, като по този начин забавят степента на разреждане на устройствата. Както вече разбрахте, тази точка се пресича директно с предишната – в епоха, когато повечето потребители преглеждат сайтове от телефона, проблемите с бързото им разреждане стават актуални.

Цена за създаване на уеб сайт в Перник

Но тъмната тема има и други предимства. Например, на тъмен фон е много по-лесно да подчертаете необходимите елементи: подчертайте формата за поръчка, заглавието, предимствата на продукта. Всичко това – без излишни подробности, точно за разлика от тъмния фон.

Предполагаме, че през 2020 г. ще се появят много висококачествени сайтове в тъмни нюанси.

Натрапчиви известия и промоции!

И това вече не е толкова еднозначна тенденция – натрапчивите известия на сайта понякога могат да дразнят потребителите, което е абсолютно невъзможно да се направи. И никой не би използвал такива известия, ако наистина не работят.

Известия

Известията ангажират посетителите в комуникация, напомнят им за компанията, помагат им да върнат клиенти и обикновено са ефективен маркетингов инструмент. Добрият уеб дизайнер може да ги направи по-малко досадни и възможно най-полезни и приятни за окото.

И заедно с компетентната настройка на задействанията и честотата на известията, те няма да станат досадни прозорци, които потребителят затваря „на машината“, а неговите полезни помощници, които в точното време помагат да не се забравя важна информация.

Уеб сайт във свободен стил. Създаване на уеб сайт в Перник


ще през 2019 г. тази тенденция на уеб дизайн беше подхваната от много големи компании, включително например Yandex. Долната линия е да се използват изображения на сайта, сякаш нарисувани на ръка и просто дигитализирани: детски рисунки, схематични скици на хартия, дори текст, който не е въведен в редактор, а е записан в тетрадка.

Снимка от ръка

Тази техника прави дизайна по-жив и вдъхновяващ увереност. Това вече не са цифрови снимки, направени във фоторедактор, а ръчна работа, в която авторът е вложил частица от себе си – така се възприемат изображенията а-ля „на ръка“.

Тези илюстрации често превъзхождат висококачествени снимки с висока разделителна способност, направени от известни фотографи, или стилистично перфектни минималистични изображения, по които дизайнерът работи от няколко седмици. Защо се случва това? Тъй като в ръчно рисувани илюстрации потребителят вижда „душата“.

Комбиниран дизайн

Друга тенденция от 2020 г. в уеб дизайна е комбинирането на различни дизайнерски елементи. Например, снимки и ръчно рисувани снимки, споменати в последния абзац, графики. Или снимки и текст. Или поставете стилизиран текст в дизайнерски елементи и т.н.

Комбиниране на различни елементи

Като цяло комбинирайте различни елементи, за да постигнете уникален резултат. Основното тук е да приведете всичко в хармония, така че полученият резултат да се впише в цялостната дизайнерска концепция.

Подобни статии