Създаване на уебсайт във Видин

Изцяло онлайн за цяла България и при създаване на уебсайт във Видин

Много от нашите клиенти са объркани от факта, че не можем да дадем точната цена при първоначалното искане за разработване на сайт/създаване на уебсайт във Видин (в ситуация, в която няма ясна задача, а само груба представа за бъдещия проект).

Причината за тази изненада е фактът, че някои студия веднага дават точната цена на проекта и се оказва, че изглеждаме някак странно на техния фон, за някои дори предизвиква недоверие. Всъщност причината за поведението ни се дължи на искреното желание да даваме точни, верни данни, а не на спекулации и предположения. Ще се опитам да обясня защо.

Създаване на уебсайт във Видин
Създаване на уебсайт във Видин

Търсите добро студио за уеб дизайн и създаване на уебсайт във Видин

Нека се отклоним малко. Предлагам ви да бъдете на сайта на разработчиците по време на заявката за цена и време при първото обаждане, при минимални налични данни. Просто предлагам да поговорим за колите. Да предположим, че ги правите. Щастлив клиент идва при вас и казва:

Бих искал да поръчам от вас разработването на обикновена кола, тя трябва да има 4 колела и изпускателна тръба и също трябва да върви. Колко ще струва и колко време ви е необходимо за това?
Объркани сте, защото осъзнавате, че твърде много автомобили могат да се поберат в това описание – състезателната кола има четири колела и тя кара, тракторът също има 4 колела и също кара.

Опитвате се да изясните, подробности:

Моля, кажете ми, защо имате нужда от тази машина, как и за какви цели искате да я използвате?
Клиентът е изненадан и казва:

Е, наистина ли не е ясно, че искам да го карам на работа, както всички нормални хора? (Нещо става ясно, но това е само началото на пътя. Информацията все още не е достатъчна. Продължавате да уточнявате.)

Къде точно живеете, къде ще ходите, колко често, по какви пътища?

В този момент клиентът е преодолян от униние от толкова много въпроси и дори след получаване на отговори на тях, все пак трябва да разберете куп точки: нивото на комфорт, степента на безопасност, размера на багажника, мощността на двигателя, какво допълнително оборудване ще е необходимо.

Колко още отговора ви трябват, за да можете да разберете какво ще бъде най-добре да предложите на клиента и за какви пари?

Създаване на уебсайт във Видин

Обикновено разработчиците са принудени да дадат груба оценка, след като получат отговор на въпроса: „И за какви цели искате да използвате машината?“

Смятате ли, че е възможно да дадете точна оценка в този момент, дори да сте супер професионалист във вашата област и да имате опит?

Надявам се да ви убедих, че нещата не са толкова прости. Сайтът със сигурност не е машина, но добре проектираният сайт е напълно сравним по отношение на разходите за разработка с него.

Индивидуален подход при създаване на сайт във Видин

Въпреки това, без да осъзнават това, повечето от клиентите изискват разходи и времеви рамки от самото начало. Искайки да угодят на едни и същи клиенти, някои разработчици, след кратко гадаене на утайката от кафе, им дават „точни“ разходи и условия и като правило те не са толкова големи. Изглежда, че всички са доволни, но всъщност и мениджърът, и клиентът са хванати в капан едновременно.

Цена за уебсайт във Видин

Но засега само мениджърът знае за това и клиентът обикновено е доволен, „тъй като има нормални разработчици, а не като тези, които казват от … до … или около …“. Но какъв е проблемът? – ти питаш. И проблемът е, че мениджърът, въз основа на своите знания, опит и резултати от работата, определя определен времеви бюджет за проекта, след което той ще се опита с всички сили да не го остави да излезе от него. В резултат на което,

Мениджър на твоят проект

На етапа на проектиране на сайта, когато са идентифицирани всички изисквания, почти винаги се откриват нови подробности за проекта. Говорим за моменти, които клиентът първоначално не е споменал поради липсата на отговорност, а мениджърът не го е обмислил.

Изпълнението на идентифицираното е необходимо, но това ще изисква увеличаване на вече одобрения бюджет. Можем да предположим какво ще се случи по-нататък, мениджърът може да каже на клиента за ситуацията и да предложи да доплати за тази работа, или ще се опита да скрие тази необходимост, за да не наруши обещанията си.

Цена за създаване на сайт във Видин

Всичко това са предположения, но факт е, че клиентът ще плати за това. За да се избегнат подобни ситуации, някои студия влагат допълнителни разходи за непредвидена работа в общия бюджет. Плащането им отново пада върху плещите на клиента.

При първоначалната заявка казваме приблизителната цена на целия проект. Ясно е, че колкото повече данни имаме, толкова по-точна ще бъде оценката, когато има малко данни, разликата в разходите може да бъде огромна.

SEO оптимизация на сайт във Видин

Да кажем от 350 до 750 лв. Но ние се опитваме да направим оценка с точност от плюс или минус 20%. Ние назоваваме по-точните разходи и срокове за разработване на сайта едва след края на етапа на проектиране, когато видим техническото задание за разработването на сайта и неговия прототип.

Similar Posts