Anchor-Text

Каква е ролята на Анкор текстовете?

Анкор текстове и тяхното приложение

Анкор текстовете (котви) съдържат думите, които са видими в хипервръзката. Анкор текстовете са видими текстове, които са свързани с връзки. Това означава, че думата или думите, обикновено подчертани, съдържат връзка и може да се щракне на тях.Това изглежда така в изречение: Инфо-Консулт, счетоводни услуги за гр. Благоевград. Насочете курсора на мишката към него и той ще разкрие тази връзка: Инфо-Консулт, счетоводни услуги за гр. Благоевград.

Анкор текста играе ключова роля в оптимизацията на търсачките. Той влияе положително на страниците с резултати от търсачките (SERPs), защото директно информира паяците на търсачките за съдържанието на връзката. Чрез това те могат лесно да индексират този конкретен сайт. Това помага на компаниите да подобрят класирането си в търсачките.

Въпреки това, поставянето на котва текст на вашия уебсайт не е достатъчно, за да може да се класира по-висока страница. Все още трябва да вземете под внимание качеството му. Сега, как можете да гарантирате превъзходство в текста на котва? Проверете тези:

Избягвайте използването на общ текст за котва

Не търсете само дума или фраза като текст за котва. Бъдете конкретни с избора си. Не използвайте думите „Щракнете тук“, когато можете основно да приложите ключовите си думи в нея. Това ще бъде полезно за вашата цел да привлечете вниманието от паяците на търсачките. По-важното е, че ще можете да установите приложимостта на текста на котва към запитването на потребителя.

Използвайте вашите ключови думи и фрази за ключови думи

Всеки път, когато създавате котва текст, трябва да се уверите, че са включени вашите ключови думи или фрази на ключови думи. Търсачките лесно ще разберат обобщението на вашето съдържание и е възможно да го индексират в резултатите от търсачката. Използвайте няколко ключови думи и ключови фрази колкото можете повече, но не се опитвайте да правите overstuffing. Освен това, уверете се, че не влияете на естествения поток на статията си с нея.

Гарантирайте своята приложимост към връзката

Ако в текста на котвата ви пише „услуга за ремонт на дома“, вашата връзка трябва да ви насочи към съдържание, което говори за една и съща фраза. По този начин търсачките ще му придадат по-голямо значение.

Не свързвайте текста на котвата към началната си страница

Запомнете: В текста си за котва трябва да свържете конкретна страница в сайта си, а не просто вашата начална страница. Или иначе, посетителите ви винаги ще попадат на една и съща страница, което разбира се ще ги раздразни. По същия начин вие не увеличавате максимално потенциала на котвания си текст, ако продължите да го свързвате със своята начална страница. Търсачките ще прочетат същото: www.balancebg.com. Как е възможно да мислите, че това ще ви помогне да подобрите класирането на вашата страница? Както бе споменато по-горе, свържете ги с подходящо съдържание и извлечете максимума от ключовите си думи.

Варирайте ключовите думи, които използвате за анкор текстове

Не винаги правете „услугата за ремонт на дома“ като своя ключова дума. Добавете нещо към него от време на време, така че да можете да насочвате към други запитвания за търсене по интернет. Например, помислете за използването на „евтина услуга за ремонт на дома“, „евтина услуга за ремонт на дома“ и „ремонтиране на жилища на достъпни цени“. Правейки това, вие също така ще избегнете получаването на червено знаме от търсачките, защото те подозират, че правите нещо.

Напишете описателен текст на котва

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато пишете текст на котва, е да използвате описателни думи и фрази, за да помогнете на търсачките да свържат котвата с хипервръзката, до която води. Това не означава, че трябва да се впускате в подробности, описващи всичко, което зрителите могат да намерят, ако кликнат върху връзката, но все пак трябва да поддържате текста възможно най-подходящ и описателен.

Използването на описателен текст на котва не само ще ви помогне да избегнете наказания за това, което Google нарича „неестествено изкуствени, измамни или манипулативни изходящи връзки“, но също така прави уебсайта ви по-авторитетен и надежден – не само в очите на търсачката, но и на вашите посетители „също.

Не правете връзки към спам сайтове

Начинът, по който използвате външни връзки, има пряко влияние върху класирането на уебсайта ви, което означава, че един от най-сигурните начини за предотвратяване на спад в класирането е чрез свързване само към висококачествени и надеждни уебсайтове.

Използването на текст на котва за изпращане на читатели към спам сайтове е единствената грешка, която не искате да направите, тъй като попада в категорията на неестествено изграждане на връзки и ще изпрати вашия уебсайт в наказателното поле.

Изпращайки вашите читатели на страници с почти никаква стойност, вие основно казвате на Google, че се опитвате да увеличите изкуствено класирането на тези неподходящи страници, което е пряко нарушение на Указанията за уеб администратори на Google.

Ето защо е изключително важно да се избягвате от схемите за обмен на връзки, при които използвате спам текст за котва за връзка към собственик на уебсайт или блогър и ги карате да правят същото за вас, без да обръщате внимание на стойността, която предоставяте на потребителите.

И така, долният ред е следният: ако не сте спам сайт, не рискувайте да съсипете репутацията си, като се свържете с тези, които са.

Избягвайте свръх оптимизация

Както при повечето неща в живота, оптимизацията на текста на котвата е свързана с баланса. Ако има подозрително голямо количество закрепващ текст, свързващ към една страница, алгоритмите на Google рано или късно ще намерят това и ще го интерпретират като опит за манипулация. Ако анкор текстове продължават да изскача на места, където нито писателят, нито читателят обикновено ги използва, това е ясен знак за свръх оптимизация.

Здравословното съотношение на котвата към обкръжаващия текст трябва да се чувства естествено и безпристрастно към потребителите. Не използвайте повече от 100 връзки на страница и не забравяйте да поддържате текста на котвата си разнообразен със семантично свързани ключови думи, имена на марки и правилно изписване с главни букви.

Проследявайте връзките си

Не на последно място, за да работи стратегията ви за котва, трябва да следите текста на котва, който използвате, и страниците, към които свързвате, за да избегнете връзки към счупени или изтрити страници. Нарушаването на връзки на вашия уеб сайт може да навреди на връзката с вашата аудитория и да попречи на вашия SEO напредък.

За да изградите авторитет и да привлечете повече трафик към уебсайта си, трябва да сте сигурни, че цялото съдържание е актуално и функционира – и това включва връзки към текстови връзки. Използвайте онлайн проверка за прекъснати връзки, за да ви помогне да идентифицирате всички връзки, които може да навредят на класацията на вашия сайт, или да ги замените с нови връзки, или да ги премахнете напълно.

Анкор текстове предлагат огромен принос за класирането на вашата търсачка. Това е така, защото търсачките редовно го наблюдават. Всеки път, когато се свържете от друг уебсайт, те ще вземат под внимание текста на котвата на тази конкретна връзка. Така че всеки път, когато потребителят направи заявка и напише думи или фрази, които се отнасят до вашия котва текст, вашият сайт може да се появи в класацията

Подобни статии