On-Page-SEO

Какво е SEO страница?

Оптимизация на SEO страница

Вашата SEO страница е важен елемент за да може да се оптимизира уебсайта Ви така, че търсачките лесно го намират, когато интернет потребител търси информация въз основа на определени ключови думи. Тези търсачки всъщност ще оценят вашето уеб съдържание, за да определят дали съответства на това, което потребителят търси.

Въпреки че може да мислите, че имате достатъчно добър уеб дизайн и добро съдържание, това не е всичко, което е необходимо, за да достигнете до пазара си. Разбира се, тези неща имат значение за посетителите на вашия сайт, но преди тези посетители да стигнат до вас, първо трябва да сте видими за тях. Това можете да направите със страничното SEO.

Какво да поставя на WEB сайта си?

Има много неща, които можете да поставите на уебсайта си – изображения, видеоклипове, илюстрации и други подобни – които могат да добавят стойност към опита на посетителите ви. Търсачките обаче не виждат непременно тази стойност, освен ако тези неща не идват с текст. Това е така, защото именно чрез текст двигателите разпознават какво пускате на уебсайта си.

Ключовите думи по този начин са крайъгълният камък на всяка успешна SEO кампания на страница. С правилните ключови думи, вашият уебсайт може лесно да привлече вниманието на търсачките, тъй като те показват доколко е важен сайтът за търсенето на потребителя. След това отново само използването на ключови думи не е достатъчно. Освен това трябва да ги поставите на правилните места, а това са места във вашия уебсайт, където търсачките търсят.

Следните основни правила за SEO на страница, които трябва да спазвате:

Вашата основна ключова дума трябва да бъде в името на вашия домейн.
Изборът на правилното име на домейн е една от основните съставки на перфектно оптимизирана уеб страница. За да бъде името на домейна ефективно за привличане на трафик към вашата страница, то трябва да включва вашата основна ключова дума.

Въпреки че поставянето на основните ключови думи в името на вашия домейн не е единственият определящ фактор, когато става въпрос за класиране, той все още може да направи забележим ефект върху вашато SEO. Използването на подходящи ключови думи улеснява целевата ви аудитория да ви намери и може да помогне за увеличаване на честотата на кликване.

Използвайте ключови думи в URL адресите на вашите уеб страници

Ако искате да увеличите възможностите за споделяне на уеб страницата си и да подобрите потребителското изживяване, не забравяйте да оптимизирате URL адреса си. Това става чрез поставяне на целевата ключова дума в URL адреса без специални символи или стоп думи. Имайте предвид, че по-късите URL адреси са по-склонни да се копират, споделят и вграждат, така че не забравяйте да презареждате URL адреса си с ключови думи.

Използвайте заглавия на уеб страниците си, както в кода, така и в действителното съдържание
Заглавията на вашата уеб страница са изключително важни за SEO, тъй като предоставят основна информация на посетителите и правят вашата страница по-четена. Използването на уникален HTML етикет за всяка страница прави страницата за използваема и достъпна и може косвено да подобри класирането ви.

Ключовите думи трябва да съставят 2-4% от вашия текст, но трябва да звучат естествено
Процентът на ключовите думи в сравнение с общия брой думи на уеб страница е известен като плътност на ключовите думи и е един от най-важните SEO фактори на страницата. Няма точна формула за плътността на ключовите думи, но общото правило гласи, че за да бъдат ефективни ключовите думи, те не трябва да съставят по-малко от 2% и повече от 4% от текста на вашата страница.

Ключовите думи също трябва да се използват по естествен начин за по-добро потребителско изживяване, по-подходящ трафик и по-високи проценти на реализация. Използвайте ключови думи в маркера си alt-image, за да кажете на посетителите какво е изображението, а също и в заглавието на файла на изображението

Alt тагове, какво е това?

Ако искате роботите на търсачките да идентифицират правилно съдържанието на вашата уеб страница, трябва да сте сигурни, че всички изображения на alt-тагове и тагове за заглавие са оптимизирани. Alt-таговете и заглавните тагове не само помагат на посетителите да разберат изображенията на вашата уеб страница, но също така ви дават възможност да вмъкнете ключови думи и да подобрите вашия SEO.

Удебелени или подчертани ключови думи, но само за подчертаване

За да направите ключовите думи да се открояват от останалата част от текста, добре е да ги удебелите с удебелен шрифт или курсив. Това не позволява на вашите читатели просто да прескачат важните ключови думи и може да подобри класирането на вашата търсачка.

Избягвайте подчертаването на ключовите думи и използването на всички главни букви, тъй като това може да се случи, тъй като хората са обусловени да разпознават подчертани думи и фрази като връзки, а главни букви не оказват влияние върху SEO на страницата, тъй като ключовите думи не са чувствителни към регистъра. Публикациите трябва да са най-малко 500 думи.

Що се отнася до блоговете, няма правила. Дължината на средната публикация в блога може да варира значително в зависимост от съдържанието, но общото правило на палеца е, че публикациите трябва да бъдат с дължина поне 500 думи. Отидете под това и рискувате да повредите авторитета на вашия сайт и да бъдете санкционирани от Google за тънко съдържание. Поставете ключови думи в първото и последното изречение на всяка публикация.

Писането на оптимизирано съдържание не е само в избора на правилните ключови думи, а и в поставянето им на правилните места за максимален SEO ефект. Не само стартирането и завършването на всяка публикация с подходящи ключови думи помага на читателите да сканират текста и да решат дали е предоставило подходящо съдържание, но също така увеличава честотата на обхождане от Google и помага на уебсайта ви да се класира по-високо.

Добавете вътрешни и външни връзки

Докато вътрешните връзки помагат на посетителите да разберат по-добре вашата уеб страница, увеличават посещението на вашите страници и намаляват процента на отпадане, външните връзки ви помагат да увеличите трафика към уебсайта си и да подобрите авторитета му.

Не е тайна, че доброто класиране на търсачките е най-добрият начин да намерите онлайн, да спечелите клиенти и да разширите списъка си с абонати. Разбира се, оптимизацията на страницата също има своите предимства. Но ако искате да насочите значителна част от трафика към уебсайта си, доминирането в класирането на търсачките е от ключово значение.

В крайна сметка 85% от интернет потребителите правят покупки онлайн, а повечето купувачи намират продуктите и услугите, които искат чрез търсачките. Трябва да се помни, че SEO страницата е основата на успеха на всяка онлайн маркетингова кампания. Външните промоции всъщност могат да доведат хората до уебсайт, но в крайна сметка това е важно.

Всичко обаче все още зависи от SEO компанията, която стои зад вашите промоции на страница. Google, Yahoo и всички други търсачки променят алгоритмите си от време на време и SEO кампания, реализирана от екип от неексперти, може да не е в състояние да бъде в крак с тези промени.

По този начин е важно да наемете SEO компания, която има доказан опит по отношение на ефективното SEO като цяло. Това е, за да се гарантира, че вашите онлайн промоции надхвърлят основните положения и са в състояние да се адаптират към новите тенденции и изисквания, за да осигурят положителни резултати.

Подобни статии