качествено съдържание

Как да създадете качествено съдържание за търсещите машини?

Стартирате сайт, от какво имате нужда, качествено съдържание?

Току-що стартирахте своя уебсайт, за да помогнете за популяризирането на вашия бизнес. Точно на първите три месеца вече искате да конвертирате посещенията в продажби. Как е възможно това? Първо, трябва да се положат много усилия във вашето качествено съдържание, защото това ще послужи като портал към рентабилност.

Това, което ще направите, е да го направите приятелски настроен към търсачките чрез оптимизация за търсачки (SEO). Освен използването на ключови думи и връзки, помислете за тези ръководства:

Публикации и информативно съдържание

Веднага след като човек напише ключови думи и кликне върху клавиша „Enter“, за да търси конкретна информация, роботите на търсачките ще започнат да обхождат. Той ще въведе вашия сайт, ще прочете съдържанието и ще го индексира в списъка му с резултати от търсенето – ако намери свързана информация. В противен случай той ще игнорира вашия сайт.

Поради тази причина трябва да направите сайта си зареден със качествено съдържание и уеб страниците ви богати на информация. Търсачките трябва да могат да намерят нещо за четене и смилане. Този процес на „усвояване на информация“ е друга възможност, която ще трябва да вземете.

Ако роботите не намерят нещо, което е свързано със запитването на интернет потребителя, който по същество е бъдещ клиент, това отново ви напуска. Ето защо трябва да сте сигурни, че публикувате съдържание, което обсъжда това, което продавате.

Ако вашият продукт е за грижа за кожата, публикувайте статии за нея. За да подобрите шансовете си за кацане в резултатите от търсенето, публикувайте отзиви за продукти, препоръки (текст или видео), страници за продажби и други. Търсачките жадуват за този тип съдържание.

Пишете за вашия целеви пазар

Кой включва вашия целеви пазар? Тийнейджъри ли са? Какво ще кажете за майките, които живеят вкъщи или жените от кариерата? Насочвате ли се към мъжете? Пишете статии, публикации в блогове и други, които директно разговарят с вашите бъдещи клиенти. Ще можете да се изчистите с търсачките и те ще ви преведат на целевия ви пазар, след като търси уебсайтове като вашия.

Поддържайте актуализирано вашето съдържание

Направете навик да актуализирате уебсайта на компанията. Ако не правите редовни актуализации на съдържанието си, създавате само впечатление, че пренебрегвате бизнеса и клиентите си, по същия начин, по който плащате по-малко или никакво внимание на вашия сайт. По-важното е, че търсачките няма да обхождат вашия сайт, защото игнорират или дават предимство на сайтове, които носят актуализирана информация.

Пишете достъпно, лесноразбираемо съдържание

Понякога, колкото повече искате да споделяте информация с посетителите си, толкова по-вероятно е да ги объркате – както и търсачките. Това е така, защото при опита си да поставите цялата информация вътре в уебсайта си, вие я запушавате само с неорганизирани и ненужни данни.

Преди да поставите каквато и да е информация, отделете време, за да сортирате всяка от тях, така че да публикувате само необходимото. Или иначе казано, търсачките могат погрешно да ви поставят в неподходящ списък.

Много собственици на уебсайтове или разработчици правят грешка при злоупотребата с термина „приятелски търсачки“. Те жертват цялото си съдържание само за да се уверят, че роботите ще посетят и индексират сайта им и ще ги приземят, ако не са на първото място, поне на първата страница от резултатите от търсенето.

Включете мета описания

Мета описанията са кратки абзаци текст (обикновено между 150 и 170 знака), използвани за обобщаване на съдържанието на уеб страница. Тъй като търсачките показват мета описания в резултатите от търсенето въз основа на заявките на потребителите, мета описанията трябва да включват специфични за целта ключови думи.

Подходящо и ангажиращо мета описание помага както на търсачката, така и на вашата аудитория да разберат за какво е вашата страница и такива, тя може значително да увеличи процента на реализация.

Когато пишете мета описания, уверете се, че използвате активните гласови и емоционални задействащи думи, за да принудите аудиторията си да щракне. Съдържанието на метаописанието трябва да съответства тясно на съдържанието на страницата ви, но не прекалявайте с ключови думи и елиминирайте ненужната информация.

И накрая, не забравяйте да включите ясен призив за действие или предложение за повишаване на честотата на кликване.

Оптимизирайте изображенията

Знаете ли, че онлайн съдържанието, което съдържа визуални изображения, получава 94% повече гледания от съдържанието без изображения? Хората са здраво свързани с обработката на изображения по-бързо от текста, поради което визуалното съдържание играе толкова важна роля за привличане на трафик към вашия уебсайт.

Потребителите отнемат само частица от секундата, за да формират мнение за вашия сайт, а визуалният дизайн често е това, което изгражда или разгражда вашето онлайн присъствие.

За да може визуалното съдържание да върши своята магия върху зрителите, всички изображения на вашия сайт трябва да бъдат напълно оптимизирани за SEO. Това означава, че снимките с висока разделителна способност в сложни файлови формати трябва да бъдат компресирани до по-малък размер, за да се ускори времето за зареждане на вашата уеб страница.

Снимките все още трябва да са с високо качество и да се качват като JPG или PNG за максимална ефективност. Всички изображения трябва да имат заглавия и алт-маркери с целеви ключови думи, докато надписът трябва да бъде както търсещ, така и привлекателен, за да ви откроят.

Споделяйте повече

Споделянето е аспект на договаряне, подходящ за търсещите машини. Не само високите проценти на дялове подобряват класирането на уебсайта Ви, но и могат да изпращат вашия трафик до небесата. Това е просто: колкото повече хора виждат и отговарят на вашето качествено съдържание, толкова по-големи са шансовете ви да направите конверсии и да поддържате силна онлайн идентичност.

Ако искате да направите съдържанието си по-споделяно, първо трябва да знаете какъв тип съдържание хората споделят най-много. За по-голямата част от потребителите на социални медии изображенията, GIFS, списъците, инфографиката, видеоклиповете, съдържанието на ръчни инструкции представляват най-голям интерес, що се отнася до техния потенциал за споделяне.

За да увеличите споделянето на съдържанието си, стремете се към визуално привлекателен и последователен дизайн и създайте съдържание, което да отговаря на основните ценности и интереси на вашата целева аудитория. Независимо дали не ни харесва, ние се управляваме от емоциите си и естествено гравитираме към съдържание, което задейства емоционален отговор, така че направете съдържанието ви толкова вдъхновяващо, колкото и информативно.

Не забравяйте, че пълненето на вашите уеб страници с ключови думи не е най-доброто нещо. Със сигурност ще разочаровате посетителите си и те веднага ще напуснат вашия сайт. И така, какво се случва сега с вашата цел да продадете? Виждате, че правите търсачката на вашия сайт приятелски настроена, за да можете да се класирате по-високо в резултатите от търсачката. Но основната причина, по която изграждате уебсайта си, е за вашите клиенти. Това е, което трябва да имате предвид.

Подобни статии