фейсбук трафик

Как да генерирате трафик от Facebook страница?

Оптимизация на търсачките и Facebook

Как да създадем трафик от Facebook? Facebook за първи път се радва на хора, които обичат да се свързват с приятели. Сега тя се превърна във втория дом на организациите, особено на онези, които оперират бизнеса онлайн.

Те признават неговата стойност за оптимизация на търсачките (SEO), тъй като това допринася за подобряване на тяхното класиране в търсачките и увеличава вашият трафик от Facebook.

Как да създадем трафик от Facebook?
Как да създадем трафик от Facebook?

Когато се регистрират за Facebook страница, те опознават скорошните си клиенти и те получават шанса да увеличат клиентската си база. Това е така, защото те са в състояние да промотират своите продукти и услуги чрез тази страница. По-важното е, че те са в състояние да изграждат силна връзка със своите бъдещи клиенти.

Но след това отново, ще трябва да изпълните някои сео техники, за да станете успешни като тези онлайн бизнеси. Да, са необходими стратегии, за да се възползвате максимално от вашата страница във Facebook. Проверете тези:

Помислете за име на вашата Facebook страница

Уверете се, че не звучи спам или иначе, хората ще избягват акаунта ви. По-лошото е, че те ще скрият вашите публикации или актуализации. Освен това, не правете заглавието на вашата страница толкова общо или Facebook няма да може да характеризира вашия бизнес. Може да не публикува актуализации и от вашата страница.

И така, кое е най-доброто нещо? Придържайте се към името на вашата компания. Никога не смейте да го промените или намалявате шанса си на SEO.

Ключови думи и ключови фрази

Докато поставяте съдържанието си в раздела „Всичко“ и „Информация“ на страницата си във Facebook, трябва да се уверите, че то е богато на ключови думи и фрази с ключови думи. Това е най-добрият начин да оптимизирате страницата си. Малко вероятно е потребителите на Facebook да ги прочетат, но поне паяците на търсачките ще го направят.

Разбира се, търсачките няма да могат да обхождат вашите изображения, защото не са оптимизирани. Това обаче, което правите, е да вмъкнете надпис. Това ще даде шанс на вашето изображение да бъде индексирано.

Публикувайте видеоклипове и включете ключови думи или фрази с ключови думи в заглавието.
Това четат търсачките. Всъщност те придават по-голяма стойност на видео заглавията. Например: „Персоналът по време на проекта за ремонт на дома“.

Настройките за поверителност

Настройките за поверителност позволяват на хората, които желаят да защитят своята идентичност онлайн, да ограничат достъпа на хората. Това обаче не трябва да е така със страницата ви във Facebook. Трябва да разрешите на хората да влизат във вашата страница.

URL

Трябва също така да се възползвате от URL адреса на суетата, където можете основно да промените URL адреса с името на вашата компания. Ако има смисъл, помислете за включване на ключовите думи в URL адреса. Това ще улесни както търсачките, така и клиентите да ви намерят.

Преминаване към кутии „Статичен FBML- (Facebook Markup Language)“

Това също може да ви помогне в публикуването на продължително съдържание. Facebook ви позволява да създавате допълнителни кутии или раздели, където да се наслаждавате на по-малко „цензура“. Чрез тях можете да обсъждате всеки предмет. Можете също така да включите изображения и по-важното, хипервръзки. Те могат значително да увеличат вашия ранг на страницата.

Изображение

Знайте, че ако вашата публикация във Facebook съдържа изображение, има много по-голям шанс за ангажиране. Ако искате да получите повече харесвания, коментари, кликвания и споделяния, искате да имате видни изображения в повечето от публикациите си.

Направете изображението голямо и относително, изберете такова, което наистина привлича вниманието на хората, като същевременно е свързано със съдържанието на публикацията. Намерете висококачествена привличаща вниманието снимка, която отразява стила на вашата страница във Facebook.

Ако търсите нещо приглушено и елегантно, не искате изображение, което да се сблъсква и да крещи в лицето на потребителя. От друга страна, пастелните цветове с скучна картина няма да са подходящ, ако страницата ви се отнася например за спортове, повишаващи адреналина.

Задай въпрос

Друг отличен начин за генериране на трафик от Facebook страницата е чрез задаване на въпрос. Направете го подходящо за вашия бизнес и за вашия пост. Създайте малко пространство за хората да споделят своите мисли и идеи. Или това, или дори просто го задайте като малък тест.

Позволете на хората да водят дебат, да водят разговор по определена тема. Това може да привлече хората към вашата страница, да ги накара да говорят за вашия бизнес и страница и може да ви донесе повече клиенти и работа.

Създайте конкурс

Създайте конкурс или в блога си, или на уебсайта си. Създайте някакво интерактивно съдържание, в което хората наистина могат да се включат. Ако позволите на хората да се ангажират, ще можете да карате повече гледни точки и повече ангажираност.

Можете да насърчите хората да споделят част от собствените си произведения на изкуството или съдържание в секцията за коментари. Може би просто описва забавна или забавна ситуация, когато те използват вашите продукти или вашите услуги. Най-добрата история или произведение на изкуството ще получи награда, като безплатен продукт или някои други екстри.

Свържете се и общувайте с други страници във Facebook

Споделяйте взаимно съдържанието си за да генерирате повече трафик от Facebook. Свържете се с други големи страници във Facebook, вижте какво могат да ви предложат. Разбира се, свържете се с тези, които по съдържание и теми са подобни на вашите (но бъдете сигурни, че не са конкуренти). Споделете нещата си, накарайте ги да споделят вашите.

Ще получите припокриване на посетители, които след това ще посетят и двата сайта, хората определено ще оценят това.

Подобни статии