Техническа оптимизация на SEO текст

Какво включва (съдържанието), за статия техническа оптимизация на SEO текст:

 • Интеграция на ключови думи
 • Интеграция на блокове с отговори на въпрос
 • Дизайн на текст
 • Етикети H1-H6
 • Оптимизация на изображения
 • свържете отново
 • съдържание
 • Заглавие и описание
Техническа оптимизация на SEO текст
Техническа оптимизация на SEO текст

Техническа оптимизация на SEO текст

Подреждах предметите в реда, който обикновено изпълнявам сам. Това може да изглежда на много не съвсем стандартно или правилно. Но това е цялата същност на този разказ: пиша за това как го правя сам и постигам резултата.

Интегриране на ключови думи в текст

Първото нещо, което трябва да направите, е да интегрирате ключовите си думи. Ще кажете: „Вече пишем статия, използвайки ги.“ И ще сте прави на 30-50%. Именно броят на запитванията, чрез които можете да намерите вашата статия, ще вземете предвид. Един човек ще търси „оптимизация на текст“, друг „SEO текст“. Всички възможни варианти трябва да бъдат разгледани.

В идеалния случай, преди да напишем статия, вече имаме списък с ключови фрази от семантичното ядро ​​на сайта.

Но когато пиша тази статия, използвам малко по-различен подход. Тъй като пиша статии за този блог на „зов на сърцето“ без план, и аз нямам семантика. И събирам ключови фрази за всяка статия поотделно.

Има толкова много начини за събиране на ключови думи, че все още не съм решил кой от тях ми харесва най-много. Въпреки че не … по-скоро, в зависимост от нишата и вида на сайта използвам различни подходи за събиране на семантика.

Ключовите думи при техническа оптимизация на SEO текст

Обобщавайки ключовите думи искам да кажа, че този етап е един от най-трудните и отнемащи време в съвременния SEO. Ако се интересувате да научите повече за моите методи и инструменти за събиране на пълноценно семантично ядро ​​за даден сайт, уведомете ме в коментарите.

Забележка

Според проучване на специалисти по обслужване на Ahrefs, които провериха над 2 милиона сайта в топ 10 на Google, 75% от сайтовете дори не са имали нито един запис за ключови думи. Това означава, че всяка година търсачките усъвършенстват и разбират по-добре съдържанието и намерението (значение, намерение) на сайтовете.

Затова не се опитвайте на всяка цена да прехвърляте всички възможни думи и фрази в текста. Направете това естествено и не в ущърб на четливостта на текста.

Блокове от въпроси и отговори в текста


Чудесен начин да влезете в ТОП Google на така наречената нулева позиция (включени фрагменти). Вероятно сте попадали на такива разширени отговори на страниците, които издават Google.

Има различни начини да заемете нулева позиция. В този случай нека да поговорим за метод, който ще подхожда на почти всички. Това е отговорът на въпроса, който започва с думите „кой“, „какво“, „кога“, „къде“ и „защо“.

Как да заемем нулева позиция:


Необходимо е да се изготви блок в текста: заглавие-въпрос + отговор-текст. Препоръчително е по някакъв начин да подчертаете тази конструкция в текста.
Накратко и кратко (не е задължително) отговорете на въпроса.
Най-лесният начин да разберете кои проблеми са популярни, използвайте съветите на търсачките.

Форматиране на текст: параграфи, списъци, акценти, заглавия, подзаглавия


Доста прост етап. Обикновено всеки CMS има визуален редактор за маркиране на HTML. При копиране на текст, например от Word, форматирането се запазва.

Ако няма визуален редактор или той работи „криво“, ще трябва да разберете малко HTML обозначение. Няма нужда да се плашите, имате нужда само от няколко маркера. Можете да учите тук .

Основни правила за дизайн на текст:

 • Ако текстът е голям (от 2000 знака), не забравяйте да го разделите на разбираеми секции.
 • Използвайте заглавия и подзаглавия (h1-h6 тагове).
 • Използвайте списъци като този.
 • Маркирайте важните: курсив , удебелен шрифт , фон на текста и т.н.
 • В един параграф застанете на една цялостна мисъл. Това е много важно правило, което ще улесни четенето на вашия текст.

Чести грешки в дизайна:

 1. Няма нужда да подчертавате ключовите думи с удебелен шрифт – реликва от миналото. Маркирайте важното.
 2. Цялото маркиране трябва да се извърши в html, в противен случай роботите на търсачката няма да разберат, че текстът е маркиран и няма да даде знак „плюс“.
 3. Често установявам, че списък с букети се прави ръчно, използвайки символа на точка:
  • пример 1
  • пример 2

Това е грешка, защото роботите за търсене се съсредоточават върху HTML маркирането.

Текстът е рамкиран. Какво следва?

 1. H 1-H6 Header Tags
  След като сте проектирали текста, важно е правилно да поставите заглавните тагове. Най-важният H1 маркер: трябва да е различен от заглавието, да отразява същността на статията и да е само един на страницата.

Заглавките на H2-H6 могат да се използват колкото пъти искате. Препоръчително е да поддържате йерархия.

Пример:

Заглавие 1
Заглавие 2
Заглавие 3
Заглавие 2
Заглавие 3
Заглавие 3
Заглавие 4 Заглавие

Оптимизация на изображение (alt и заглавие)


Защо са необходими маркери alt и title: те ви позволяват да кажете на търсачките какво е показано на снимката. Въпреки че сега изкуственият интелект може да разпознае какво е на снимката, но технологията все още е в началния етап. Следователно, без тагове по никакъв начин.

Основни правила:

Всяко изображение трябва да има уникален маркер alt и title.
Не вмъквайте безмислено ключови думи от статията в alt тага – опитайте се да предадете същността на снимката, използвайки, включително ключови думи.
Пример е по-долу. Заглавие: Авторът пие кафе и гледа през прозореца. Alt: пример за използване на alt и заглавни тагове за изображение.

Пример за използване на маркера alt и title за изображение


Не забравяйте да компресирате изображения, преди да ги качите в сайта или да използвате приставката.

Най-ефективната услуга за компресиране на изображения.
След като опитах куп онлайн инструменти и програми за компресиране на изображения, намерих най-доброто: Tiny PNG. Защо е номер 1:

Максимално компресиране на jpg и png файлове без загуба на качество.
Онлайн, бързо и безплатно (до 20 файла наведнъж).
Има плъгини за популярни CMS: WordPress, OpenCart и др. (Ограничение от 500 изображения на месец).
SEO оптимизация на статията (текст)

Relink


Тук всичко е много просто. Ако вашият сайт има материали, които си струва да свържете от текущата страница, тогава трябва да го направите.

Не трябва да се отнасяте повече от 2 пъти към един и същ документ (страница).

Основното свързване се счита за „трохи за хляб“, ако нямате такива, не забравяйте да ги въведете

Съдържание

Много важен момент, който мнозина пренебрегват. Особено важно е да се прилагат за големи статии, например, като този. Какво дава:

Удобство за навигация в статията. Често се случва потребителят да търси определена информация и от цялата ви статия той се интересува от 1-2 параграфа. Публикувайки съдържание, вие значително опростявате търсенето.

Съдържанието се използва от търсачките като източник на бързи връзки в фрагменти. Така вашата статия става по-видима в резултатите от търсенето.

Съдържание на статията на Google фрагмент

Мета етикети заглавие и описание


Това е много важен етап и предпочитам да попълня тези тагове в самия край, когато статията вече е написана. По този начин мога да формулирам точно какво говори.

Основни правила:

 • Използвайте основната ключова дума в началото на маркера заглавие.
 • Интерес (интрига) на потребителя. Цифрите и ползите работят добре.
 • Препоръчителната дължина на етикета заглавие е 70-80 знака, Описание – 150-160 знака.
 • CTR на вашия фрагмент в резултатите от търсенето зависи от това колко добре попълвате тези маркери и това е един от факторите за класиране.

Тъй като темата за тези мета тагове е доста обширна, реших да напиша отделна статия .

Заглавие и описание Meta Tags

Размер, „гадене“, спам, „вода“ на текста и как да го проверите
Може би би било по-правилно да направим това първи параграф, а не последен. Но предпочитам да проверя тези характеристики в края (с изключение на размера), защото по време на добавяне на текст в сайта често правя редакции и правя допълнения. Но е по-добре да направите това, след като текстът е написан, преди да добавите статията към сайта.

Каква трябва да е дължината на текста?


Основното е темата да бъде разкрита. Можете също така да се съсредоточите върху статии, които са в горната част. Между другото, препоръки относно обема на текста въз основа на сайтове в горната част за ключови думи.

Какво представлява текстовият спам ?
Това е броят на идентичните повтарящи се думи в текста.

Преди това оптимизаторите, когато пишат статии, много често използват ключови думи в текста, за да изведат страницата до върха. Сега алгоритмите на търсачките успешно се борят с този „напредък“: Баден-Баден от Yandex и Panda от Google.

Следвайте правилата от параграф 1 и всичко ще бъде наред. Препоръчвам да проверите търсене в сайта Text.ru или Тургенев (веднага изчислява риска да попаднете под Баден-Баден)

Как да проверите правописа?
Правенето на грешки е неграмотно. Проверете онлайн .

Стилистика и четимост на текста.
И дори такива параметри могат да бъдат проверени. За това има прекрасна услуга Главред .

Ако проверите всички характеристики по-горе и коригирате текста според препоръките, тогава на изхода ще получите статия от нивото на професионален редактор на някое готино списание.

Поздравления сега знаете как да оптимизирате текст за търсачките!

В следващата статия ще разгледаме стъпка по стъпка къде да поръчате или купите текст за вашия сайт. На първо място ще се спрем на писането на текстове за търговски проекти: онлайн магазини, сайтове за услуги и услуги. Ще отделим също много внимание на създаването на правилния TK и избора на „правилния“ копирайтър.

Подобни статии