ефективни ключови думи

Как да направите ефективни ключови думи във вашето SEO?

Избор на ефективни ключови думи

Изборът на ефективни ключови думи или фрази с ключови думи, които да използвате за оптимизиране на вашия уебсайт е лесен. Тежестта обаче се крие в определянето дали те са ефективни или не.

Може да се наложи да направите много опити и грешки, преди най-накрая да кажете, че сте на правилния път, когато става въпрос за използването на ключови думи. Ако не искате да губите много време за това, ето нещата, които трябва да направите.

Избор на ефективни ключови думи
Избор на ефективни ключови думи

1.Проучване за най-добрите и ефективни ключови думи за вашия уебсайт

Трябва да знаете какви са често търсените ключови думи във вашата индустрия. Отделете време, за да ги изследвате по интернет и да направите анализ. Използвайки статистически програми за журнали, трябва да търсите данни, които разкриват ключовите думи, използвани от посетителите ви, за да намерят вашия сайт. Това ще ви даде представа как трябва да бъдат изразени вашите ключови думи.

2.Направете списък с ключови думи и следете напредъка им

При първия си опит да използвате ключови думи на уебсайта си, попълнете първия си списък. Включете ги в заглавието и тялото на съдържанието, както и в заглавието и заглавията на страницата. След една или две седмици проверете активността на вашия сайт.

Вижте и актуалните цени за писане на статии за блог.

Имаше ли запис на увеличение на трафика? Ако не, ще трябва да създадете и използвате втория си списък с ключови думи и да пренебрегнете първия си. Очевидно те не са полезни за вашата SEO кампания. От друга страна, ако забележите подобрение, анализирайте дали числото непрекъснато се увеличава или се колебае.

Ако непрекъснато се движи нагоре, имате успех (но все пак трябва да продължите да следите напредъка седмично). Ако той се колебае, може да се наложи да добавите нови ключови думи, заедно с съществуващите. По този начин ще се измерят дали са ефективни ключови ви думи.

3.Избягвайте родовите ключови думи

Не използвайте общи термини. Например, никога не използвайте „фитнес инструменти“ или „фитнес оборудване“ като ваши ключови думи, ако бизнесът ви се занимава с това. Със сигурност много уебсайтове използват тези термини. Бъдете конкретни, като „евтина бягаща пътека“, „издръжлива тренировъчна топка“, „тренировъчна топка за жени“, „гиря за мъже“, „ревюта на фитнес оборудване“ и други.

Докато променяте ключовите си думи, търсачките ще смятат, че всички те принадлежат на различни уебсайтове. Следователно, можете да бъдете индексирани за различни търсения.

4.Използвайте полезни инструменти за ключови думи, за да улесните живота си

В момента са налични няколко инструмента за подпомагане на компаниите в техния SEO проект. Едно от тях е Google Wonder Wheel/ Google search console. Това ви предоставя по-конкретни ключови думи, които да използвате. Въведете родовия термин и той ви показва фрази, за които не сте се сещали, но ще ви накара да кажете „Да, точно така!

5.Поставете ключовите си думи там, където търсачките ще ги намерят лесно

Да, дори поставянето на вашите ключови думи е важно. Те трябва да бъдат намерени там, където търсачките очакват те да бъдат: заглавия, Alt маркер, етикет на заглавието, заглавие на страницата, мета описание на маркера, URL и други

6.Редовно проверявайте състоянието на вашите ключови думи

Не позволявайте да бъдете изоставени. Винаги трябва да следите активността на уебсайта си, както и да проверявате състоянието на вашите ключови думи.

7.Уместност над плътността

Повечето страници ще изискват голям брой ключови думи, за да изпълнят изцяло функцията си. Прекаляването с броя на ключовите думи може да бъде опасно за трафика на вашата страница. Google и други търсачки ще ви санкционират, ако стегнете твърде много ключови думи в една страница на уебсайта. Ще бъде много по-ефективно, ако направите ключовите думи възможно най-подходящи за вашия бизнес

8.Организирайте ключовите думи

Не можете да изработите една страница, за да използвате ключова дума. От друга страна, не можете да съберете куп ключови думи на страница, ако те не са свързани помежду си. Това няма да помогне на търсачките да намерят съответните думи, които предизвикват увеличаване на броя на показванията на страници. Трябва да имате термини, които са поне тангенциално свързани помежду си.

За да постигнете това, трябва да се съсредоточите върху групирането и организацията на ключовите думи. Създайте списък на свързани ключови думи, които планирате да използвате на конкретна страница. Уверете се, че има много разнообразие в тези думи, но ги поддържайте свързани с една и съща тема.

След като създадете малък и управляем списък с ключови думи, можете да започнете с процеса на създаване на съдържание. С този метод можете да използвате куп ключови думи, като все още поддържате целостта на страницата

9.Измислете творчески комплект

Търсачките не групират само ключови ключови думи, когато става въпрос за организиране на търсения. Алгоритъмът вижда всичко като сложна мрежа от думи, които са свързани помежду си. Изследването изисква да се направи крачка напред. Вместо само да търсите думи, които са в темата на вашата страница, трябва да разширите хоризонтите си.

Намерете сродни термини, които могат да бъдат групирани с вашите собствени ключови думи, за да създадете често търсен елемент. Google.com има списък на свързани думи за търсене, които може да ви бъдат полезни. Този списък може да ви вдъхнови да създадете свой собствен набор от допълнителни ключови думи

10.Решете формата

Ключовите думи могат да приемат няколко различни форми, в зависимост от броя на присъстващите думи. Има два типа ключови думи, които най-често се използват за класиране в търсачките: термини за глава и дълги опашки.

Последвайте ни във Фейсбук.

Подобни статии