boostseo

Как да подобрите вашите международни SEO резултати?

Дигитална революция и международни SEO резултати?

Дигиталната революция е чудо, което обхваща земното кълбо и много бизнеси бързо се адаптират към този факт. На дигиталния маркетинг вече не се гледа като на нещо, което трябва да бъде съсредоточено само върху един регион. Вместо това, маркетолозите имат за цел да достигнат до по-широка аудитория, като отворят своите стратегии на международните пазари и постигането на международни SEO резултати.

Това е монументална задача, която изисква известна адаптация към различни езици и култури. За да постигнете този подвиг, ще трябва да разберете как работят международните пазари и как да подобрите своя SEO в тях. Ето няколко начина за това.

Оптимално изследване на ключови думи и връзката с международни SEO резултати

Ключовите думи винаги са били „ключови“ за разбирането на SEO. Те са един от най-важните елементи на дигиталния маркетинг в съвременната епоха и това няма да се промени скоро. Стратегиите за оптимизиране на ключовите думи обаче непрекъснато се актуализират, тъй като търсачките се адаптират, за да се избегне пълненето с ключови думи.

Изследването на ключови думи е вашето най-ценно предимство, когато става въпрос за подобряване на SEO. В основата си принципът зад ключовите думи е доста прост. Имате за цел да разберете какво търсят хората, когато искат продукти или услуги. Те вероятно ще използват думите на миряните, за да намерят това, от което се нуждаят.

Трудната част е създаването на баланс между това, което хората търсят и какво може да получи класирането на уебсайта ви. Вие не сте единственият бизнес, който търси да привлече потребителите с определени ключови думи. Колкото по-неспецифична е ключовата дума, толкова по-малка е вероятността тя да доведе до вашия уебсайт.

Фраза като „голф клубове“ ще доведе до десетки хиляди различни резултати. Трябва да сте по-конкретни, за да приближите търсенията до собствения си уебсайт. Редовно четете нови ключови думи и комбинации за версии с дълга и къса опашка. Те ще ви помогнат да изградите силен репертоар от ключови думи, които да използвате.

Многоезично съобщение на марката

SEO съобщение

Има много бариери, с които ще се сблъскате, когато навлизате на чужди пазари. Разликите в културата и демографията могат да създадат проблем за вашия бизнес, а богатството на местните марки може да направи конкуренцията трудна. Много малко от тези бариери ще попречат на бизнеса ви да процъфтява съвсем като езикови разлики.

Няма как да го заобиколите, езикът е решаваща част от маркетинга. Преминаването на съобщението ви на различен език е доста трудно. Дори когато имате собствени говорители на ваша страна, това все още може да остане предизвикателство. Размерът на мисълта, която обхваща намирането на умна и примамлива маркетингова кампания на вашия собствен език, трябва да бъде увеличен десетократно при прехвърлянето му през граница.

Имате нужда от естествен поток към вашето съобщение, за да заинтересувате хората. Не го оставяйте на машинен превод, тъй като може да предизвика ужасно въздействие. Уверете се, че имате експертни преводачи, които могат да получат много добра представа за вашата маркетингова стратегия и да я преведат по начин, който има смисъл.

Ако е възможно, вземете родните говорители от ваша страна, за да прецените дали съобщението се предава правилно или не.

Автентичният глас в маркетинга

Наличието на автентичен глас в маркетинга и социалните ви медии е нещо, без което не можете да направите. Хората бързо отбелязват семантичните и граматическите грешки и спират да приемат сериозно марката ви. Дори една контекстуална грешка може значително да върне вашата кампания назад. Тези видове грешки са лесни за споделяне и могат да спрат вашата кампания, преди тя дори да започне да излита.

Предварително планиране на стратегии и международни SEO резултати

За да бъде вашата успешна маркетингова кампания успешна, ще искате да достигнете до възможно най-широка аудитория. Това често означава влизане на чужди пазари и провеждане на маркетинговата Ви кампания на различни езици. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Разгръщането на маркетингова стратегия за привличане на широка потребителска база изисква задълбочено планиране.

Международни SEO резултати и тяхното значние? Те са от съществено значение за представянето на вашия бизнес на картата, поради което е толкова важно, че имате добра стратегия за него, преди да формирате маркетинговата си кампания. Ако започнете да имате предвид само местния маркетинг, ще ви бъде много по-трудно да се адаптирате към нарастващия международен пазар по-късно. Най-добре е да започнете веднага с начини да направите международната си стратегия ефективна.

Алгоритмите на търсачките търсят няколко ключови елемента във всеки уебсайт, който търсят, независимо от езика, на който е базиран. Те включват съдържателни и подходящи части от съдържанието, които използват ключови думи, описателно маркиране, мултимедийни медии и мощно присъствие в социалните медии. Това са всички елементи, които могат да бъдат модифицирани, за да се поберат на различен език, когато са планирани предварително.

Запитайте се какви видове ключови думи ще използва целевата ви аудитория при търсенията си. Всеки език има своите странности и жаргонни думи, които често са непредсказуеми. Запознаването с тях ще ви позволи да промените избора си на ключови думи за максимален обхват.

Понякога ще трябва да познавате културата, за да разберете дали преводът е необходим или не за определени продукти. Някои езици могат да третират английски думи с преференциално отношение, ако са свързани с някои нечести продукти. Обичайните ежедневни неща вероятно ще имат свои думи или версии за жаргон, защото се използват често. Имайте това предвид, когато правите проучване на ключови думи и формирате своята стратегия.

Визуална стимулация

Визуална стимулация в SEO-то

Казват, че една снимка струва хиляда думи. Това, което те не казват, е, че една снимка може да преведе тези хиляди думи на всеки език доста лесно. Единственото нещо, на което можете да разчитате, когато използвате визуални медии, е, че повечето публики ще го разберат, независимо дали споделяте общ език с тях или не.

Това е нещо, което си струва да имате предвид, когато създавате своята международна маркетингова стратегия и постигането на международни SEO резултати. Колкото повече визуални изображения използвате, толкова по-малко преведени думи ще трябва да включите. Това може да направи предаването на определени съобщения доста лесно.

Не бива обаче да бъдете над проверката на визуалното съдържание. Все още е възможно да създадете изображение без докосване или видео, което рисува вашата компания в лоша светлина. Някои действия или символи могат да се възприемат като отрицателни на различни места, поради което трябва да ги избирате внимателно.

Избраното от вас изображение може да сигнализира за това, че вашата компания знае, когато става въпрос за целевата си демографска картина, или може да ви накара да изглеждате невежи.

Опитните експерти в уеб дизайна

Опитните експерти в уеб дизайна твърдят, че отрицателните конотации могат да бъдат сложни, за да се избегнат, поради което трябва да направите своите изследвания и да се консултирате с местните, които са готови да си сътрудничат. За тези цели не винаги ще трябва да намерите органична помощ.

Има много експерти по локализация там, които могат да споделят своите знания за конкретни култури и демографски данни по начин, който би бил от полза пряко за вашата маркетингова кампания. В края на краищата не можете да гарантирате, че местният би могъл да ви помогне, особено ако не са сигурни в какво се стремите.

Локализирайте съдържанието

Що се отнася до международните пазари, няма нищо по-ефективно от насочените рекламни кампании. Обикновено това се отнася до създаването на уникални и атрактивни рекламни опции за даден индивид, но може да се приложи и към международни SEO резултати по почти същия начин. Един по-специфичен за целта подход е най-добрият начин за привличане на потребители от различни региони, както подчертават специалистите от GreenSEO.

Създайте специфични за региона уебсайтове, за да управлявате по-добре вашата чуждестранна аудитория. Това ви позволява да филтрирате нещата, които знаете, че тези демографски данни не биха се радвали, като същевременно правите място за съдържанието, за което знаете, че биха го направили.

Предимства

Това е идеален сплит, който ще остави и двете страни щастливи. Както местната, така и международната аудитория получават предимства. Трудната част е запълването на двата уебсайта с качествено съдържание. Това отнема допълнителна работа и креативност, често изисква да наемете местни писатели и създатели на съдържание, за да подпомогнете уебсайта с качествено съдържание.

Въпреки че може да е по-скъпо и по-взискателно, локализираното съдържание елиминира много от проблемите, с които предприятията често се сблъскват, когато прилагат своите маркетингови стратегии на международните пазари. Не е нужно да се притеснявате от директните преводи, които да съсипят репутацията на вашия бизнес, нито трябва да поддържате всеки бит на съдържанието си в синхрон с местните и международните версии на вашия уебсайт.

Основната цел е да се създаде уникално съдържание, което да задържи потребителите от конкретни заинтересовани области.

Ако вашият бизнес има интерес от разпространение чрез нови физически местоположения, локализиран уебсайт е задължителен. Имайте предвид обаче, че не всеки бит от съдържанието ви трябва да бъде филтриран, тъй като много от посетителите може да предпочетат да посетят уебсайта ви в оригиналния му вид.

Създайте отделни целеви страници, за да се съобразите с това. За локалната версия на уебсайта направете всичко възможно да уважавате региона, като включите местни забележителности, забавления и интереси в дизайна и визуалното съдържание.

Заключение

Ако искате да внедрите своите стратегии за дигитален маркетинг в чужбина и да постигате международни SEO резултати, ще трябва да вложите допълнителна работа в него. Независимо дали решите да адаптирате съществуващото съдържание, за да създадете отделни уебсайтове, първо трябва да разберете, че потребителите ще си мислят еднакво, независимо къде се намират.

Това означава, че търсачките няма да са много по-различни. Имайки това предвид, можете да се съсредоточите върху създаването на добро съдържание и да планирате стратегиите си за ключови думи за най-добрите възможни резултати от търсачките.

Подобни статии