Създаване на уеб сайт в Русе

Искате да направите първите онлайн крачки за вашият бизнес. Създаване на уеб сайт в Русе

Търсите професионална платформа и изпълнител при създаване на уеб сайт в Русе. Доверете ни се и ни разкажете повече за вашите идеи и проек, какви функционалности искате, каква е целта на сайта Ви.

Конструктор на уебсайтове или CMS: плюсове и минуси

Създаване на уеб сайт в Русе
Създаване на уеб сайт в Русе


Ако решите, че е време вашият бизнес да придобие собствен уебсайт и да привлече клиенти в интернет, ще се изправите пред въпроса: как да създадете този уебсайт. Има два начина: единият е по-лесен и по-евтин, но по-малко ефективен; вторият е по-скъп и по-труден, но потенциално по-изгоден. Разбира се, говорим за конструктори на уебсайтове и изграждане от нулата на CMS.

Какво е конструктур на уебсайтове?

Ако изберете по-лесен начин, вероятно ще се спрете на готови конструктори. Това са програми, с помощта на които всеки повече или по-малко уверен потребител на компютър без умения за програмиране може самостоятелно да сглоби уеб страница от готови блокове. Софтуерът дори не се съхранява на вашия компютър, целият товар пада върху сървъра на хостинг компанията.

Има десетки създатели на уебсайтове.

Сред тях има както много прости, така и с широка функционалност. Някои са платени, други имат безплатни версии. Но всички те имат едно общо нещо – те могат да бъдат използвани от неопитни потребители, а не само програмисти и разработчици.

Звучи страхотно, но с цялото удобство на метода, 90% от всички сайтове в Интернет са направени не на конструктори, а с помощта на CMS (за него ще говорим по-долу). Защо е така? Факт е, че в конструкторите, наред с очевидни предимства, има и неочевидни недостатъци. Нека да ги разгледаме всички, за да ви помогнем да вземете информирано решение.

Цена за изгработка на сайт в Русе

Както казахме по-горе, основната характеристика е ниските изисквания за потребителски умения. Грубо казано, дори баба ви ще разбере такава програма, ако прекара няколко дни.

Характеристики на конструкторите

Ползи при създаване на уеб сайт в Русе

Предимствата се крият на повърхността и на пръв поглед правят този метод привлекателен.

Спестявания . Не е нужно да наемате програмист или дизайнер. Тук има готови шаблони, благодарение на които разработката значително намалява във времето и разходите. Някои услуги обикновено са безплатни, така че тази опция печели от гледна точка на спестяванията.


Бързина на сайта. Създаване на уеб сайт в Русе

Тук вече има готови шаблони: структурни опции, популярни блокове като „Контакти“, „Обратна връзка“, удобно подреждане на елементи, интуитивна функционалност. Благодарение на това можете значително да спестите време и да завършите сглобяването за ден-два.

Оптимизация .

Обикновено сайтовете, сглобени в популярни конструктори на уебсайтове, работят бързо. Това се дължи на факта, че тяхната функционалност е ограничена, няма сложни програми и скриптове и съдържанието се зарежда бързо.

SEO оптимизация на сайт в Русе


На разположение на всички . Не е необходимо да имате специални знания – не са ви необходими езици за програмиране, познания за HTML маркиране и други професионални умения. Съберете портал от готови блокове като пъзел.
недостатъци

Дизайнерите обаче имат и редица недостатъци, които развалят първото впечатление и ви карат да мислите за поръчване на разработка на CMS.

Имате ограничени права .

Да, имате достъп до вашия акаунт, създадения сайт и цялото съдържание. Всъщност обаче той остава собственост на компанията, която е собственик на дизайнера. И ако се затвори, вашият портал също ще престане да бъде достъпен.

Цена за сео оптимизация на сайт в Русе

И ако искате да го изтеглите и да го прехвърлите на друг хостинг, за да получите пълен контрол, най-вероятно програмата ще го забрани или ще изисква да платите за такава функция. Освен това домейнът (URL) също няма да ви бъде присвоен. На безплатен план, най-вероятно името на конструктора ще се появи първо на адреса на уеб ресурса.


Няма да работи за добавяне на разнообразие . Да, имате първоначален набор от шаблони и модули, а някои от строителите са доста разнообразни. Ако обаче искате да направите портала малко по-уникален, да направите оригинален дизайн, да добавите нова функционалност, да свържете допълнителни програми и плъгини, програмата ще ви ограничи.

Дори професионален разработчик не може да прави промени в кода и да го адаптира към вашите нужди. Сайтът от конструктора по подразбиране има проста структура, която не предлага гъвкавост. Поради това подобни портали изглеждат стереотипни, в тях се различават само илюстрации и текст.

Набор от възможни проблеми с промоцията .

Ако планирате да се рекламирате в бъдеще, като използвате контекстна реклама и SEO, сайтът, сглобен в конструктора, ще се превърне в пречка. Не всички програми могат да добавят мета тагове към страници, да добавят ключове.

Освен това търсачките не харесват такива ресурси поради структурата на домейна и шаблона на трето ниво. Проверете сами по ключовата заявка на вашия бизнес в Yandex или Google – колко са в десетте най-добри конкуренти, използвали конструктора в разработката? Освен това във вашия ресурс вероятно ще има банер или нечия друга реклама, която може да бъде премахната само като платите значителна сума.


Репутация .

Посетителите не са склонни да се доверяват твърде много на шаблонирани сайтове. Само напълно неопитни потребители няма да забележат разликата, докато други могат да мислят, че вашата компания е твърде несериозна и ненадеждна, ако не е в състояние да създаде поне уникална страница за себе си.


Репутация

Алтернативен вариант е разработката на една от популярните CMS. CMS е система за управление на съдържанието, „двигател“ на сайта. Тя има по-широки възможности, които ще избегнат недостатъците, описани по-горе.

Характеристика:

Всяка CMS е доста взискателна към своите потребители. За да работите с нея, трябва да имате набор от професионални умения:

 • настройка на хостинг;
 • създаване и редактиране на бази данни;
 • познаване на езици за програмиране и маркиране за работа с код на страница;


възможността за свързване и конфигуриране на приставки на трети страни и допълнителни модули, които разширяват функционалността.


Ползи при създаване на уеб сайт в Русе

При цялата си сложност, разработването на уеб ресурс на CMS има редица предимства, които според нас обхващат всичко:

 • разнообразие от CMS за всеки вкус: WordPress, 1C-Bitrix, Joomla, Drupal, Umbraco и др .;
 • възможността за прехвърляне на портала към друг хостинг;
 • пълна собственост върху домейна и цялото съдържание;
 • неограничени възможности за персонализиране и индивидуализация: направете произволен дизайн: добавете различни блокове, създайте дълбока структура и т.н .;
 • добре приет от търсачките;
 • правилно работещо адаптивно оформление;
 • правилна работа със стотици допълнителни програми, джаджи, плъгини;
 • пълна функционалност е достъпна за промоция и реклама в Интернет;
 • чудесни възможности за SEO: анализи, мета тагове директно в CMS, оптимизация;
 • повечето CMS първоначално са безплатни за разработчици.


Поради тези предимства повечето собственици на бизнес избират CMS, тъй като системата за управление на съдържанието отваря повече възможности за развитие.

Би било несправедливо да не се споменават и недостатъците на CMS, които също съществуват.

Недостатъци

Малко е вероятно да бъде възможно да се създаде уебсайт на CMS без помощта на уеб разработчик;

 • разбира се, можете сами да се задълбочите в темата, да разгледате и прочетете различни ръководства, но това ще отнеме много време;
 • разработката ще отнеме доста дълго време: от седмица за страници с една страница и визитки до няколко месеца за сложни портали;
 • цената е висока;
 • ако разработчикът не е професионален, страниците ще бъдат тежки и бавни;
 • функционалността ще трябва да бъде разширена с допълнителни програми – стандартният набор не винаги е достатъчен за решаване на необходимите задачи.


Като цяло всеки метод има своите предимства и недостатъци, които ги правят полезни за решаване на различни проблеми.

Какво да избера при създаване на уеб сайт в Русе?


За да ви улесним в избора, ние сме формулирали задачи, които могат да бъдат решени по тези два начина.

Какво да избера

Конструкторът е евтин начин да представите информацията, от която се нуждаете, в Интернет. Подходящо, ако нямате бюджет за развитие и не планирате редовно да привличате клиенти от Интернет. Тук можете да съберете промоционална страница или целева страница за промоция за един ден, но не трябва да я използвате като постоянен адрес за онлайн промоция, тъй като такива сайтове са по-малко доверени и алгоритмите за търсене не ги харесват.

Уебсайтът на CMS е по-интензивен начин, който е необходим, ако искате да направите уебсайт продаден и уникален: измислете индивидуален дизайн, направете ясна и логична структура и оптимизирайте за SEO. Такъв сайт е надежден, можете да внедрите всякакви задачи в него и да го изведете на върха на Yandex и Google.

Подобни статии