Главни тагове

Главни тагове при оптимизация на съдържанието

Защо е важно да се използват главни тагове и как правилно да ги приложите?

Главни тагове или маркерите за заглавие са от съществено значение за усилията ви за оптимизация на търсачки (SEO). Те са най-добрият ви подход за информиране на търсачките за важността на вашата уеб страница. Търсещите роботи лесно ще разберат съдържанието ви чрез това. Той ще насочи по подходящ начин тази страница към потенциални клиенти, които са въвели конкретните ключови думи в браузъра, за да търсят информация.

Структура при главни тагове

Заглавните етикети имат шест размера и те се записват според тяхната важност: h1, h2, h3, h4, h5 и h6. Ето как изглежда в суров HTML код:

Защо хедър етикетите са важни и как правилно да ги използвате?

Структура на заглавните етикети

Включете конкретни ключови думи в маркерите на заглавия

Направете вашия читател на съдържание приятен

Напишете статиите си в обърната пирамида
Използвайте ключова дума за h1 маркер със или без допълнителни думи

Това е причината собствениците на уебсайтове да предпочитат съдържание с подпозиции.

Включете конкретни ключови думи в заглавията (главни тагове)

Да, много важно е да поставите ключовите си думи в маркерите за заглавия. Това ще позволи на вашето SEO копие да получи по-добра страница с резултати от търсачките (SERP). Трябва обаче да сте сигурни, че включвате конкретни, а не общи ключови думи.

Разбира се, тези ключови думи трябва да се отнасят за продуктите или услугите, които предлагате. Например, напишете услугата за ремонт на дома в София, а не само услугата за ремонт на дома. Това ще ви попречи да получавате лошо индексиране. Освен това помислете за използването на популярни ключови думи. Намерете ги по интернет.

Направете вашето съдържание приятно за четене

Някои вземат толкова голямо внимание при писането на SEO, че са склонни да „насилват“ вмъкването на ключови думи, дори и да не се вписват в изречението. Не следвайте този подход или това ще дразни вашите читатели. Не забравяйте, че те са достатъчно интелигентни, за да забележат, че се опитвате да ощипвате съдържанието в своя полза (или да продавате) и да не им предоставяте информация. Пишете съдържание в нормален поток. Напишете вашите статии в обърната пирамида

Тъй като ще маркирате заглавията си според тяхното значение, също е подходящо да използвате подхода на журналистите, когато пишете: обърнатата пирамида. Напишете най-важната част от съдържанието в първите два абзаца. Обяснението идва в следващите изречения. В заключение обобщете написаното по-горе и, или, подчертайте какво е важно.

Подзаглавия

Причината, поради която това е толкова важно, е концепцията за сканиране. А именно с помощта на подзаглавия можете да разбиете своя текст на раздели, които се сканират по много по-добър начин, като използвате главни тагове. Сканирането означава, че хората рядко четат цялата статия (както споменахме, само първите два абзаца). Освен това хората четат още един параграф, няколко секции по-долу, и първите няколко думи от всеки ред. Те четат вашата статия във вид „F“. Затова не забравяйте да поставите другите си ключови думи и подходяща информация по подходящ начин. Това може да задържи някои от читателите на страницата, ако ги издърпате правилно.

Използвайте ключова дума за H1 маркер със или без допълнителни думи

Не се стресирайте да мислите за допълнителни думи, които да включите във вашата ключова дума за h1 таг. Можете да го напишете такъв, какъвто е. От друга страна, не губете времето си, опитвайки се да приспособите само основната си ключова дума за вашия h1 маркер. Винаги можете да включите допълнителни думи за него. Това, върху което трябва да се съсредоточите, е да се уверите, че вашият h1 маркер ефективно комуникира темата на цялата уеб страница за търсене на роботи.

Направете заглавната си страница различна от вашия H1 маркер

Можете да изберете да направите заглавната си страница подобна на вашия h1 маркер. По-добре е обаче да създадете две версии. Това е, за да можете да използвате нови ключови думи или да уточните допълнително ключовите си думи. Например, това е вашата заглавна страница: „Как да изберем цифрови камери“. Направете това като свой h1 таг: „Пазаруване на вашата цифрова камера в София“. В своя h1 маркер можете да включите думата „пазаруване“ и „София“, която е местоположението на вашия магазин.

Вземете под внимание представените фрагменти

Маркерите на подзаглавията са много полезни, когато ги използвате заедно с представени фрагменти. Мотивите за това са следните. На първо място, оптимизирането на маркерите на заглавието ви с помощта на ключови думи с дълга опашка е много полезно за фрагменти.

Тези видове ключови думи (заедно с оптимизирани за глас ключови думи) са отлични за създаване на фрагменти. Втората причина е, че по-малките заглавия и подзаглавия са идеални за списъци, които са важни за представените фрагменти. Те са чудесни за всякакви точки и номерирани списъци, които се представят като представени резултати от фрагменти.

Трябва да ги използвате последователно

Заглавията са част от UX дизайна на дадена страница, независимо от какъв тип правите или кои маркери на заглавия използвате. Знаете, важно правило на UX дизайна (освен ако нямате авангарден вид) е постоянството. И един от начините, по които можете да направите това, е като настроите правилни и последователни маркери за заглавия.

Това означава както по отношение на форматирането, така и по отношение на структурата на фразите. Ако половината от заглавията и подпозициите ви се състоят от една или две думи, тогава и другата половина трябва да бъде такава. Добро правило е, че подзаглавията ви никога не трябва да са по-дълги от 70 знака.

Маркерите на заглавията, от h1 до h2, се поддържат от ключови интернет браузъри – Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari и Opera. Те не разделят само съдържанието ви според това как тези браузъри ще видят своята важност. Те също така помагат на роботите за търсене да разберат лесно мислите за вашите статии. Поради тази причина те могат лесно да позиционират вашия уебсайт в страницата с резултати, която търси свързани ключови думи.

Подобни статии