Ползите от CSS

Какво е CSS и какви са ползите за SEO?

Ползите от CSS

Ползите от CSS са много, но нека разгледаме какво означава всъщност CSS? CSS е съкращение и означава Cascading Style Sheets. Но дори и с разкриването на пълното име, вие все още нямате представа какво е, защото сте новак в оптимизацията за търсачки (SEO).

По принцип CSS се използва от уеб разработчиците, така че те да могат да управляват стила на уеб страниците. Всъщност това е най-лесният начин за изпълнение на тази задача. Отговаряйки си на въпроса какво е CSS и използвайки CSS, можете да изберете цветовете за всяка страница и шрифтове за всяка статия. Можете да контролирате оформлението на уебсайта, разстоянието между абзаците, фоновите изображения, които да използвате и много други.

По-важното е, че ползите от CSS за SEO-то са огромни. Прочетете повече за неговите ползи:

1. CSS Ви прави по-видими за търсачките

CSS е типичната технология, използвана при изграждането на уебсайтове. Той има капацитета да отделя цялата структура на сайта от съдържанието. Поради тази причина тя не изисква търсачките да се справят с изображения и оформления, тъй като ги насочват към съответната информация, която им е необходима.

2.CSS ви позволява да зареждате страницата си по-бързо

С помощта на CSS страницата ви се зарежда по-бързо. Това е така, защото гарантира, че всяка страница става по-лека по тегло. Това помага на паяците на търсачките да намерят важните данни, от които се нуждаят, и да ги индексират незабавно.

3.CSS прави съдържанието ви просто за четене и разбиране при индексиране

Роботите игнорират съдържание, което не могат да четат. Тъй като CSS използва обичайните HTML маркери, като h1, за тях става лесно да обхожда, чете, проверява приложимостта и индексира съдържанието. Всъщност тези видове тагове са тези, които те разпознават като местоположение на важно уеб съдържание. Това е за разлика от фантастичните тагове.

4.CSS улеснява поддръжката на уебсайта

CSS е лесен за работа; следователно, за всеки уеб програмист става лесно да създава уебсайтове, както и да ги поддържа или актуализира. Поради тази причина може да не се уморите да поддържате актуализиран сайт, за да сте сигурни, че търсачките ще посещават вашия уебсайт.

5.CSS ви позволява да подреждате съдържание за по-добро SEO

С CSS можете стратегически да поставите най-важната информация и връзки в горната част на HTML файла. Този уникален подход допринася значително за вашата SEO кампания, тъй като локализира богатите ви ключови думи връзки и информация точно на вратата, където търсачките могат веднага да ги срещнат. Плюс това това ги кара да мислят, че тъй като тези текстове са разположени отгоре, те трябва да им придадат по-голямо значение.

6.CSS ви позволява да имате различни формати за вашия уебсайт

Форматът на уебсайта Ви през интернет е различен от неговия формат, когато се осъществява достъп до него чрез други устройства, като PDA и мобилни телефони. С помощта на CSS става възможно за вашия уебсайт да има таблици със стилове, така че да можете да оптимизирате дизайна на уебсайта си с помощта на различни устройства.

7.CSS Активира по-бързо изтегляне

Освен че помага на уебсайта да се зарежда по-бързо, CSS също така прави всички действия за изтегляне от вашия сайт по-бързо. Това е така, защото браузърите четат таблица два пъти – веднъж, за да изработят структурата си и втори път да определят съдържанието. Тъй като CSS изисква по-малко код, няма да има нужда от такива чрез четене.

Също така помага CSS кодът да не се съхранява в HTML като традиционните таблици. Вместо това се поставя във външен CSS документ. Този документ се извиква само веднъж и се съхранява на компютъра на потребителя. С таблиците HTML трябва да се зарежда всеки път, като допълнително забавя процеса. Друго предимство на CSS е, че всъщност можете да определите реда на изтеглените елементи на екрана.

8.CSS прави вашия сайт по-лесен за обхождане

Когато връзките са вградени в JavaScript или други не-HTML кодове, това може да доведе паяците да извършат непълно обхождане или да ги пропуснат напълно. Използвайки стандартни HTML елементи като неподредени списъци и анкери в CSS, вие гарантирате, че той ще намери анкери в CSS, гарантирате, че той ще намери вашия уебсайт и завърши обхождането. В ред думи, връзките стават лесно откриваеми.

Не е нужно дори да създавате разширени менюта с CSS, простите навигационни менюта са достатъчно ефективни. Разбира се, ако пропуснете сложните джунджурии, които сте имали с JavaScript, можете лесно да ги замените с CSS. Така се прави преобръщане например. Това означава, че по принцип можете да използвате CSS за всякакъв вид фантазия, както и за основите

9.CSS може да замени изображения

Изображенията вече не са необходими на сайтове заради иновацията, която е CSS. Разбира се, не винаги е необходимо да заменяте изображения с CSS, но понякога се налага да показвате съобщението, което искате. Например, ако искате да покажете логото на вашата компания или ключов ред за маркетингов маркер, използвайки графично изображение, ще имате по-голям успех, разчитайки на CSS.

Името на компанията и редът на маркерите са много важни, но те ще останат заключени в изображението. С CSS тази информация ще бъде отключена и по този начин видима за търсачките. Екранните четци за зрително затруднени и редовни браузъри с изключени изображения също ще могат да четат вашето съобщение силно и ясно

10.CSS е съвместим с браузъра

CSS прави уебсайта ви да изглежда професионално и добре управляван, независимо от това какъв браузър се използва. Поради по-бързото време за зареждане и по-ниските нужди за поддръжка, вие също спестявате много пари. В края на краищата няма проблеми, които се нуждаят от коригиране. Връзките към уебсайта също са по-динамични и привлекателни.

Нещо повече, можете лесно да сложите преобръщане, без да използвате JavaScript, като поддържате уебсайта си лек и функционален във всички платформи. Всички основни браузъри разпознават CSS, така че определено е разумно уеб дизайнерите да се обърнат към този метод сега. Въпреки че е актуална тенденция, той също така поставя уебсайта Ви на съвсем различно и далеч по-професионално ниво.

CSS като световен уеб стандарт е добра причина да го използвате при изграждането на уебсайта си. Не можете да очаквате проблеми със съвместимостта в бъдеще, особено сега, когато се препоръчва силно за всеки собственик на сайта. Но повече от това, CSS предлага огромен принос, когато става въпрос за вашите усилия за оптимизиране на вашия уебсайт.

Някои от тях са споменати по-горе. С CSS ще бъде лесно за вас да посещавате вашите задачи, свързани с SEO и ще бъде лесно за търсачките да ви намерят. След като вече знаете ползите от CSS се надяваме да помислите как да се оптимизирате повече за търсещите машини и ботовете.

Подобни статии